Van date naar relatie

18.07.2023 Parship Redactie

Van daten naar relatie: dat is niet eenvoudig en vaak weet je niet zeker waar je staat. Met onze test weet jij in een paar minuten hoe jullie ervoor staan.

Na hoeveel dates heb je een relatie? Doe de test!

Daten om een partner te vinden: veel mensen doen het. Maar dat wil nog niet zeggen dat als je eenmaal aan het daten bent en het gezellig is, dat je meteen een relatie hebt. Maar zodra de vonk er is en jullie elkaar geregeld zien, begint die vraag wel langzaam te knagen. Wanneer wordt daten een serieuze relatie? Het is geen makkelijke vraag, want, zoals zo vaak bij daten, is het voor iedereen anders. Maar met onze test kan je zien of jullie al op het perfecte aantal dates zitten om een relatie aan te gaan. 

Na hoeveel dates krijg je gevoelens? 

Laten we beginnen bij gevoelens. Dat is namelijk de basis voor een relatie. Maar verliefde gevoelens heb je niet in de hand. Sommige mensen zijn op slag verliefd, terwijl anderen daar een tijdje voor nodig hebben. Het eenvoudige antwoord op deze vraag is daarom dat dit voor iedereen anders is en ook voor iedereen anders voelt. Maar heb je veel zin om de ander weer te zien? Word je blij als je de ander ziet? En denk je vaak aan hem of haar? Grote kans dat jij al gevoelens voor die persoon hebt. 

Hoe lang moet je daten voor je relatie hebt? 

Veel mensen geloven in bepaalde spelregels voor daten. Zoals wanneer je voor het eerst met elkaar naar bed mag of vanaf wanneer je je date als relatie mag bestempelen. Uiteraard verschilt dit ook per persoon, maar er zijn wel tekenen dat je date een relatie aan het worden is. Wil je weten welke dat zijn? Doe dan onze test. 

Test: Wanneer wordt daten een relatie? 

Herken jij onderstaande situaties? Dan begint jouw date serieus te worden en kan het goed zijn dat jullie klaar zijn voor de stap: een relatie. 

Exclusief daten

Een eerste stap van daten naar een relatie is tegen elkaar zeggen dat je ‘exclusief’ bent. Dat betekent dat je niet meer met andere mensen afspreekt en je profiel niet meer inzet om nieuwe mensen te ontmoeten. 

Samen bankhangen na een drukke dag 

Doen jullie niets liever dan na een drukke dag elkaar toch nog opzoeken? Is hij of zij de persoon waarmee je gewoon op de bank kan ploffen en even helemaal kan ontspannen? Dan zit het wel goed. Als je samen je dag door kan nemen en ontspanning vindt bij elkaar dan 

Met elkaars vrienden op stap gaan 

Kennen jullie elkaars vrienden en doen jullie af en toe leuke dingen met elkaars vrienden? Dat is een teken dat de andere persoon zijn leven met je wil delen. En dus ook een teken dat je date een relatie kan worden. Maar let op: niet iedereen vindt het altijd even nodig om álles altijd samen te doen. 

Familie ontmoeten 

Voor veel mensen is familie ontmoeten een van dé grootste stappen van een beginnende relatie. Familie is namelijk betekenisvol voor veel mensen en neemt een speciaal plekje in in iemands leven. Heb jij al familie mogen ontmoeten? Dan is dat een betekenisvolle stap.

Samen op vakantie 

Maken jullie plannen voor de toekomst, zoals samen op vakantie gaan? Misschien begin je met een stedentripje, of ga je meteen voor een week of langer samen op reis. Wat je ook doet: samen een vakantie boeken, betekent vaak dat jullie elkaar zien als wat meer dan alleen een date. 

Elkaar opzoeken als je iemand nodig hebt om mee te praten 

Wat doe je als je een slechte dag hebt op werk, er iets heftigs gebeurt of je gewoon even een beetje down bent? Zoek jij dan steun bij je date? En geeft hij of zij deze steun dan ook? Dat is een teken dat jullie emotioneel op elkaar vertrouwen. Jullie bouwen een band op die verder gaat dan enkel gesprekken over koetjes en kalfjes en kunnen op elkaar leunen als het er echt toe doet. Dat is een goed teken dat je date een relatie aan het worden is. 

Uitslag: kan jij jouw relatie officieel maken? 

Herken jij je in 3 of meer situaties? Dan ben je goed op weg om van je date een relatie te maken. Wil je het graag officieel maken? De grootste tip daarvoor is om het bespreekbaar te maken. Dit doe je door met een open houding samen te verkennen waar jullie nu behoefte aan hebben in jullie omgang. Hou er ook rekening mee dat iemand misschien wat meer tijd nodig heeft, en dat dat niet per se een afwijzing is. 

Herken je je niet in deze situaties, maar zou je wel een relatie willen met je date? Dan kan je twee dingen doen. In de eerste plaats is het goed om geduld te hebben, de ander is misschien niet zo snel als jij. Geef hem of haar de tijd om gevoelens te ontwikkelen. Vind je dat het lang genoeg duurt  en wil je graag de stap naar een relatie zetten? Dan kan je het bespreken met je date.

Van date naar relatie doe je eenvoudig bij Parship

Wil jij een date vinden die er ook graag een relatie van wil maken? Word dan lid van Parship. Dankzij onze unieke persoonlijkheidstest vind jij gemakkelijk een match die écht bij je past en waar jij een serieuze relatie mee kan beginnen. Zeg alle vrijblijvende apps maar gedag en ontmoet je nieuwe liefde op Parship!