man zoekt vrouw

Wat vinden mensen écht aantrekkelijk? 6 verrassende eigenschappen

16.06.2023 Parship Redactie

Aantrekkingskracht is meer dan alleen een goed uiterlijk of een leuke glimlach. Het is een vonkje dat overspringt en chemie die je interesse wekt. Maar, wanneer voel je dat? Wat vinden mensen nu écht aantrekkelijk? Daar geven we antwoord op in deze blog! Vergeet de gebruikelijke clichés: zelfvertrouwen, loyaliteit en intelligentie kennen we allemaal wel. Dit zijn 6 verrassende eigenschappen die mannen en vrouwen aantrekkelijk vinden aan het andere geslacht. 

Disclaimer: voorkeuren verschillen

Aantrekkelijkheid is heel subjectief, de voorkeuren verschillen dan ook van persoon tot persoon. Wat de ene persoon onweerstaanbaar vindt, kan voor een ander net zo interessant zijn als een droge boterham. Onthoud dus dat iedereen uniek is en iets anders leuk vindt. Ons advies: wees jezelf, omarm je eigen unieke eigenschappen en trek iemand aan die je bewondert om wie je werkelijk bent.

Wat vinden mannen aantrekkelijk?

Mannen hebben een aantal verrassende voorkeuren als het gaat om vrouwelijke aantrekkelijkheid. Een man vindt het aantrekkelijk als vrouwen:

1. Een avontuurlijke geest hebben

Mannen vinden het aantrekkelijk als een vrouw openstaat voor nieuwe dingen. Van spontaan reizen naar verre bestemmingen tot het proeven van een vreemd, exotisch gerecht. Heb je een avontuurlijke geest? Dan wek je interesse. Mannen weten zo dat ze met jou allerlei nieuwe ervaringen kunnen delen.

2. Vriendelijk zijn naar wildvreemden

Een vrouw die niet alleen vriendelijk is voor haar naasten, maar ook voor wildvreemden – daar gaat een mannenhart sneller van kloppen. Glimlachen naar de barista, het helpen van een vreemde met het dragen van tassen, of spontaan een praatje maken met de kassamedewerker. Het zijn de kleine gebaren die mannen in vuur en vlam zetten.

3. Kennis hebben van interessante feitjes

Een vrouw die beschikt over veel interessante weetjes, vinden mannen fascinerend. Wist je dat stopborden eerst geel waren? En wist je dat er een vrucht is die smaakt naar chocolade pudding? Als je een gesprek kunt vullen met leuke feitjes, weet je de nieuwsgierigheid van mannen te prikkelen. Dit toont namelijk aan dat je graag nieuwe dingen leert.

Wat vinden vrouwen aantrekkelijk?

Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus. Het is dan ook niet gek dat beide geslachten andere eigenschappen aantrekkelijk vinden. Een vrouw vindt het aantrekkelijk als mannen: 

1. Passie hebben voor een unieke interesse

Er is niets zo aantrekkelijk als een man die gepassioneerd raakt van iets niet-alledaags. Denk aan iemand die een bijzonder instrument speelt of een man die gek is op windsurfen of zeilen. Vaak vinden vrouwen unieke trekjes ook aantrekkelijk; zoals je snor maar op één manier dragen. Dit laat zien dat een man niet bang is om anders te zijn.

2. Emotioneel intelligent zijn

Een emotioneel intelligente man is heel aantrekkelijk voor vrouwen. Weet je niet alleen je eigen emoties, maar ook die van een vrouw te begrijpen? Dan heb je een streepje voor. Mannen die open zijn over hun gevoelens, deze bespreekbaar maken en zo juiste beslissingen nemen, zijn erg geliefd bij vrouwen. Kan jij dit? Dan voelt een vrouw zich veilig bij je en maakt deze eigenschap je een interessante partner om diepe gevoelens mee te delen.

3. Talent hebben voor taal

Mannen met een talenknobbel: heel aantrekkelijk! Of je nu meerdere talen beheerst, of je kunt redden op vakantie met wat basiszinnen – vrouwen vallen op mannen met talent voor taal. Het laat zien dat je geïnteresseerd bent in andere culturen. En het geeft je ook een mysterieus aura wat vrouwen nieuwsgierig maakt naar meer. Daarnaast is het natuurlijk heel leuk als iemand zich niet laat kennen door taalbarrières en vol zelfvertrouwen een gesprek aanknoopt!

Parship is er voor iedere man en vrouw die zoekt naar liefde

Of je nu op zoek bent naar een aantrekkelijke man of vrouw, bij Parship vind je iemand die perfect bij je matcht. Bij Parship draait alles om het aangaan van duurzame relaties. We geloven dat aantrekkingskracht voortkomt uit een diepere connectie en zorgen daarom dat je alleen in contact komt met mensen die écht bij je passen. Dus, of je nu veel of geen van deze eigenschappen bezit – Parship helpt je bij het vinden van jouw perfecte match.