lach voor de foto

Zo maak je de perfecte foto voor je dating profiel

Parship Redactie

Hoe zorg je voor dé perfecte foto op je dating profiel? Een die de aandacht trekt van misschien wel je potentiële partner? Lees onze 5 tips.

Een goed gekozen profielfoto maakt het verschil bij online dating. Het is toch de eerste indruk die iemand van je krijgt. Daarom is het belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan het schieten van een geschikt kiekje. Maar hoe zorg je voor dé perfecte foto? Een die de aandacht trekt van misschien wel je potentiële partner? Goed nieuws, want wij hebben alle antwoorden voor je. In deze blog geven we 5 tips, dus pak je camera erbij en bereid je voor op veel leuke matches.

Waarom is een goede profielfoto belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom een goede profielfoto op je profiel zo belangrijk is. Ten eerste is een foto natuurlijk het eerste waar potentiële matches naar kijken op een datingsite. Gebruik jij een leuke profielfoto? Dan trek je meteen de aandacht. En juist dat is belangrijk op een datingsite, want zo onderscheid je je van andere singles. 

Ten tweede zorgt een profielfoto die echt laat zien wie jij bent, voor een grotere kans dat jouw volgende liefde tussen je matches zit. Zie het als een verlenging van je profieltekst.  

Tot slot heeft een goede profielfoto ook effect op jezelf. Een goede foto maakt je niet alleen aantrekkelijker voor anderen, het geeft namelijk een boost in je eigen zelfvertrouwen! Dat maakt je online date-ervaring alleen maar leuker.

De perfecte foto maken voor je dating profiel: 5 tips

Door jouw dating profiel te verbeteren met de juiste foto’s, vergroot je de kans op het vinden van een partner. Hoe maak je de beste profielfoto voor een datingsite? Dit zijn onze tips:

1. Ga voor een portretfoto

Je kunt het beste kiezen voor een portretfoto op je dating profiel, dan is je gezicht namelijk het beste in beeld. Ga dichterbij de lens staan of zoom in en kijk recht in de camera. Zorg dat je je schouders nog ziet en er wat ruimte is boven je kruin. Natuurlijk kun je altijd nog extra foto’s toevoegen, bijvoorbeeld waar je geheel op staat. Maar vermijd groepsfoto’s: je potentiële match moet in één oogopslag zien wie jij bent.

2. Kies de juiste setting

Sta je in de juiste positie? Zorg dan ook dat de setting en het licht klopt. De belichting van de foto moet goed zijn, zodat je duidelijk zichtbaar bent. Vermijd overbelichte of onderbelichte foto’s en kies voor natuurlijk licht als dat mogelijk is. Dat creeër je door dichtbij een raam te staan of in een ruimte met witte muren.

3. Houd het simpel

Less is more als het gaat om je dating profielfoto. Zorg dus voor een rustige en neutrale achtergrond. Het liefste wil je een egale achtergrond, zonder meubels of uitgesproken wanddecoratie. De foto moet helemaal om jou draaien. Kan je niet anders dan een drukke achtergrond kiezen? Zorg dan voor de juiste instellingen waarmee je de achtergrond blurt. 

4. Say cheese!

Laat je lach en ogen spreken op de foto. Een vrolijke foto wordt over het algemeen heel aantrekkelijk gevonden door singles die op zoek zijn naar een leuke match. Met een lach toon je aan plezier te willen maken, dat moedigt potentiële matches aan om contact met je te zoeken.

5. Wees vooral jezelf

Met een creatieve foto waar je jezelf op bent, val je op in de massa. Singles klikken sneller op je profiel, tonen meer interesse en waarderen het als je moeite steekt in een creatieve foto. Gebruik je profielfoto om te laten zien wie je echt bent en wat je leuk vindt. Kies je favoriete kleding uit, ga met je huisdier op de foto of maak de foto op een plek waar jij graag bent. Zo ziet je match meteen je persoonlijkheid of interesses in je foto naar voren komen.

Perfecte foto gemaakt? Stel je profiel op

Hopelijk gaan deze tips je helpen bij het maken van de perfecte profielfoto. En natuurlijk het krijgen van meer succesvolle matches! Want daar maak je ze uiteindelijk voor. Heb je de perfecte foto gemaakt? Dan kun je je datingprofiel gaan opstellen. Begin hier met het aanmaken van je profiel op Parship. Wil je meer tips ontdekken? Zoals het verzinnen van een goede openingszin of hulp bij je eerste date. Neem dan een kijkje tussen onze andere blogs. We helpen je graag met jouw zoektocht naar de perfecte match