older couple in love

Zo werkt dating voor 50, 60 & 70 plussers

16.06.2023 Parship Redactie

Daten voor 50 plussers

Niemand is te oud om liefde te vinden. En hoewel de datingapps, dating termen zoals catfishing en horrorverhalen je om de oren vliegen, is er wel degelijk een manier om gelijkgestemde serieuze singles te vinden. Natuurlijk ongeacht je leeftijd. Want of je nou net de 50 voorbij bent of de 70: ook voor jou is online daten een uitkomst. In deze blog geven we je wat tips voor online daten in jouw leeftijdscategorie.

Daten voor oudere singles: tips voor online daten

Grote kans dat online daten voor jou nieuw is, als je boven de 50 weer in de dating pool terechtkomt. Vroeger leerde je mensen via via kennen, op werk of in de kroeg. Tegenwoordig is online daten heel normaal en zelfs heel effectief. Je vindt moeiteloos leuke singles online. Om jouw zoektocht makkelijker maken geven we je een paar tips:

Tip 1: Je profiel aanmaken met aandacht

Online dating begint bij je profiel. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een volwaardig profiel is. Het geeft je potentiële match een inkijkje in wie jij bent. En laten we eerlijk zijn: boven de 50 weet je vaak goed hoe je in elkaar zit, wat je voorkeuren en passies zijn en natuurlijk wat je zoekt in een ander. Wil je serieus daten? Verwerk dan zo veel mogelijk van jezelf in je profiel, dan trek je vanzelf de juiste match aan.

Tip 2: Denk na over wat je zoekt: flirt tot serieuze relatie

Het is echt niet zo dat iedereen boven de 50 een serieuze relatie zoekt. Je hebt waarschijnlijk al een heel eigen leven opgebouwd. Het is niet vanzelfsprekend dat je daar per se iemand een serieuze rol in wil geven. Als je gaat daten is het wel belangrijk om hier eerlijk over te zijn. Denk dus voordat je gaat daten goed na over wat jouw intenties zijn.

Tip 3: Sta open voor persoonlijke ontmoetingen

Online chatten kan leuk zijn en bovenal veilig voelen. Maar een echte connectie vind je pas als je iemand persoonlijk ontmoet. Sta er dus voor open om mensen live te leren kennen. Het kan helpen niet te lang te wachten voordat je afspreekt met elkaar. Want een leuke date zegt uiteindelijk meer dan berichtjes op datingapps.

Tip 4: De beste datingsites hebben het keurmerk veilig daten

Vind je online dating spannend? Dat snappen we. Natuurlijk doen we er bij Parship alles aan om jouw ervaring zo fijn mogelijk te maken: onze uitgebreide vragenlijst helpt je een goede match te vinden; de chatfunctie maakt contact leggen makkelijk; en onze uitgebreide profielen geven je veel inzicht in je match. En daarnaast dragen we ook het keurmerk ‘Veilig daten’. Dit betekent dat wij veiligheid, transparantie en een goede klantenservice hoog in het vaandel hebben staan. Mocht er ooit toch onverhoopt iets gebeuren, dan staan wij dus voor je klaar.

Tip 5: Kies tussen een gratis lidmaatschap of betaald lidmaatschap

Als je verschillende datingsites vergelijkt, zal je zien dat er keus is tussen gratis datingsites en betaalde opties. Zoals je je misschien kan voorstellen, zijn de gratis accounts makkelijk aangemaakt en doen veel mensen dit ook snel. Het voordeel van een betaald lidmaatschap, is dat je zeker weet dat de mensen die op de site zitten een goede afweging hebben gemaakt over of ze dit het waard vonden. De intentie van mensen op een betaalde site is dus vaak vele malen serieuzer. Wij zien dit ook terug in onze lidmaatschappen.

Daten voor 50 plussers

Met 50 jaar sta je midden in het leven. Mogelijk heb je al kinderen die werken of nog studeren, een fijn thuis en veel vrienden. Jouw leven kent vele aspecten en je staat er middenin. Een leuke man of vrouw erbij zou je fijn vinden. Een maatje om je leven mee te delen en om mogelijk weer samen een huishouden te vormen. Stel jezelf gerust: zo zijn er meerderen! Die leuke volwassen singles vind je op Parship.

60 plus dating

Misschien moet jij nog een paar jaar werken of geniet je al van je pensioen. Ben jij nu wel toe aan iets nieuws? Zoals een relatie? Daar is het nooit te laat voor. Andere singles van jouw leeftijd staan hier ook voor open! Dus heb jij zin om je fijne leven, vol met vrije tijd, kleinkinderen, en leuke hobby’s, te delen met een ander? Probeer dan Parship.

Daten voor 70 plussers

Van een serieuze relatie tot aan een flirt: leeftijd zegt niks over je behoefte. Ook als je voorbij de 70 bent kan jij genieten van tijd delen met een ander. Andere 70 plussers denken er net zo over. Op Parship vind je gelijkgestemden waarin je een maatje kan vinden om je rijke leven mee te delen – op de manier die het beste bij jullie past.

Parship: De fijne datingsite voor 50 plussers en alles daarboven

De meeste datingsites zijn gericht op snel en vluchtig daten. Bij Parship vinden wij de persoonlijke benadering belangrijk. Daarom staat onze persoonlijkheidstest en jouw profiel voorop in de connecties die je maakt. Dit past bij mensen die weten hoe ze in elkaar zitten en op volwassen manier willen daten. Perfect voor de 50, 60 of 70 plusser die op zoek is naar een laagdrempelige manier van contact zoeken met een nieuwe liefde.