Dating in Alkmaar

30.09.2021 Parship Redactie

Wat is er in Alkmaar te doen voor singles?

Heb je een date gepland in Alkmaar? Lees hier of je je als single een beetje kan vermaken en of er nog wat te daten valt in deze pittoreske stad! Lekker een beetje rondstruinen langs de vele hofjes, om daarna even een drankje te doen? Alkmaar is zeer geschikt om je eerste date te houden. 

Singles in Alkmaar

Alkmaar is, met zo’n 108.000 inwoners, de derde stad van de provincie Noord-Holland. Singles zullen ontdekken dat Alkmaarders, die in het Bargoens ook wel Kaaskoppen worden genoemd, een actief volkje zijn dat zich in de loop der eeuwen prima staande heeft gehouden. Willem II gaf de stad ruim 750 jaar geleden haar eigen stadsrechten, een feit dat nog altijd wordt gevierd. Eeuwen later werden de Spanjaarden knap buiten de deur gehouden. De bijnaam Kaaskop is ontstaan door de kaas die bijvoorbeeld op de traditionele kaasmarkt veel wordt verkocht.


Alkmaar heeft aan haar rijke verleden veel bezienswaardige architectuur overgehouden. Maar liefst honderden rijksmonumenten wachten erop om door singles te worden bewonderd. Singles zullen onder de indruk zijn van de historische panden en romantische hofjes, zoals het bijzonder bekende hofje van Sonoy. Alkmaar is ook beroemd om haar vele kerken, waaronder de Sint-Laurenskerk. De stad staat dan ook open voor mensen met verschillende geloofsovertuigingen, onder andere protestanten en katholieken. De karakteristieke grachten in de binnenstad geven Alkmaar nog eens extra glans.

Singles zullen zich in deze veelzijdige stad snel thuis voelen. Het omliggende gebied biedt eveneens veel vertier, zo zijn de zee en het bijbehorende duingebied erg dichtbij. Onderweg zullen singles ook veel authentieke molens tegenkomen. Op sportief gebied is Alkmaar ook bekend met de voetbalclub AZ!