Dating in Groningen

30.09.2021 Parship Redactie

Singles in Groningen

Er gaat niets boven Groningen, zeggen ze. Geldt dat ook voor singles? Een date in Groningen kan alleen maar gezellig worden! Lees hier meer… 

Singles in Groningen

Groningen is met ruim 232.000 inwoners de grootste stad van het noorden en staat in de top tien van grootste steden van Nederland. Doordat Groningen een centrumfunctie vervult én een universiteit heeft, is er voor singles altijd wat te beleven. Groningen is één van de oudste steden van Nederland, maar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog flink beschadigd. Gelukkig bleven de Martinitoren en de bijbehorende kerk gespaard.

Het is leuk wandelen in de stad met al haar hofjes. Voor singles die van architectuur houden, zijn er het station, Groninger Museum en het Academiegebouw. Voor liefhebbers van recente architectuur is er van alles te bekijken in de wijk Hoornse Meer. Daarnaast is het hoofdkantoor van de Gasunie, het markante gebouw dat de skyline van Groningen bepaalt, een echte aanrader. In de vele kroegen rond de Grote Markt, de Kromme Elleboog en de Vismarkt is het voor singles altijd gezellig. Er zijn diverse theaters en musea en elk jaar in januari organiseert Groningen het Noorderslagfestival, waar de Popprijs wordt uitgereikt. In augustus vindt het theaterfestival Noorderzon plaats. Vanuit Groningen is een romantisch tripje naar de Waddeneilanden goed mogelijk. Avontuurlijke singles kunnen wadlopen vanaf diverse plaatsen in de provincie.

Het Gronings is wat moeilijk te verstaan, maar de inwoners van Groningen maken dit meer dan goed met hun gastvrijheid en hun charmante accent. Singles zullen zich direct thuis voelen in deze stad die voor iedereen wat te bieden heeft.