Dating in Rotterdam

30.09.2021 Parship Redactie

Single in Rotterdam?

Wat te doen in Rotterdam als je single bent? Wat zijn de highlights en waar kun je met je date een kop koffie drinken? Lees hier onze tips voor dating in Rotterdam! 

Singles in Rotterdam

Singles die aan Rotterdam denken, denken aan de wereldberoemde haven, één van de omvangrijkste en belangrijkste havens ter wereld. De ruim 650.000 inwoners tellende stad in Zuid-Holland is gelegen aan de rivier de Nieuwe Maas. Rotterdammers zweren bij hun thuisstad ‘Rotjeknor’ en leggen bezoekers graag uit waarom. Er gaat een volkse hartelijkheid uit van deze stad en de inwoners treffen elkaar onder meer op de veertien weekmarkten, zoals de Binnenrotte in het centrum. Voor singles zullen boeiende ontmoetingen hier natuurlijk niet uitblijven.

Door de positieve arbeidersmentaliteit die in Rotterdam heerst, heeft het historische stadsbeeld na de tragische bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsgemaakt voor een moderne skyline. Kenmerkend zijn de Erasmusbrug, de Millenniumtoren, het gebouw Delftse Poort maar zeker ook de Maastoren – momenteel de hoogste wolkenkrabber van de Benelux.

Winkelende singles kunnen hun hart ophalen in befaamde winkelstraten als de Koopgoot en de Lijnbaan; gezellig drukke straten waar je in je eentje eigenlijk ogen tekort komt. Met drie professionele voetbalclubs, te weten Feyenoord, Sparta en Excelsior, is Rotterdam een echte stad voor voetbalminnende singles. Ook het gerenommeerde ABN Amro World Tennis Tournament vindt hier jaarlijks plaats, net als de Formule 1-demonstratie, Bavaria City Racing. Sportieve singles lopen mee met de Marathon van Rotterdam.