Daten in Utrecht

Dating in Utrecht

30.09.2021 Parship Redactie

Wat is er in Utrecht te doen voor singles?

Utrecht herbergt een hoop singles en de stad biedt hen dan ook een hoop dingen te doen. Wat te denken van de talloze kroegjes en restaurants? Of toch een museum bezoeken? Misschien gewoon lekker door een van de mooie stadsparken wandelen. Utrecht heeft het allemaal. Lees hier wat singles in Utrecht allemaal te kiezen hebben. Plan je ideale date in Utrecht! 

Singles in Utrecht

Utrecht is met haar bijna 358.000 inwoners een bestemming pur sang voor singles die houden van de prettige stadse drukte. De centrale ligging van deze levendige hoofdstad van de gelijknamige provincie maakt Utrecht tot een gewilde locatie voor diverse beurzen, zoals de jaarlijkse Vakantiebeurs en de 50PlusBeurs. Het jaarlijkse filmfestival en de musicals in het Beatrixtheater zijn uitgelezen evenementen voor singles. Utrecht kent het snelst groeiende economische centrum van zowel de Randstad als heel Nederland. Daarnaast is het een vooraanstaande studentenstad, met drie omvangrijke universiteiten en hogescholen.

Utrecht is als een van de oudste steden van Nederland een ideale bestemming voor singles die van historie en cultuur houden. De Romeinen legden de grondslag voor de stad ter hoogte van de plek waar nu het Domplein is gelegen, dat is vernoemd naar de aangrenzende Domkerk. Aan deze kerk dankt Utrecht haar bijnaam: de Domstad. De stad heeft behalve de dom nog tal van andere kerken, zoals de Pieterskerk en de Jacobikerk. Ook de diverse grachten zijn sfeerbepalend voor Utrechts unieke uitstraling. De terrasjes die zich op waterhoogte op de werven langs de grachten bevinden, zijn perfecte locaties om zich op neer te vleien en andere singles te ontmoeten.

Singles die een dagje winkelen in Utrecht komen welhaast tijd tekort: het aanbod is er uiterst divers. Behalve in het grote aantal winkels in het oude centrum komen de winkelende singles ook aan hun trekken op de diverse markten en op de woonboulevard, die aan de zuidkant van de stad ligt. Bekende Utrechters zijn Wim Sonneveld, Anton Geesink en Marco van Basten.