8 tips voor de beste profielfoto

14.12.2021 Femke Van der Hoeven

Singles die goede foto’s in hun datingprofiel hebben staan, ontvangen aanzienlijk meer berichtjes en contactverzoeken dan singles die weinig of slechte foto’s gebruiken. Wij hebben 8 tips op een rijtje gezet zodat jij goede profielfoto’s kunt uploaden in jouw profiel.


1. Zorg voor goede kwaliteit

Gebruik liever geen foto’s die wazig of korrelig zijn ook al sta je er nog zo perfect op. Kijk liever of je een andere foto kunt vinden. De foto’s mogen ook niet over- of onderbelicht zijn. Maak bijv. eens een foto bij goed licht, ’s morgens of’ s middags ergens in de buitenlucht. Wist je dat mensen foto’s met een slechte beeldkwaliteit minder interessant vinden? Dit straalt dus gelijk slecht af op jouw profiel. Het lijkt alsof je weinig moeite hebt gedaan voor de foto. Je kunt tegenwoordig met je mobiel hele mooie foto’s maken, een professionele camera is niet meer nodig.

2. Weet je het zeker, een selfie als profielfoto?

Selfies als foto in je profiel zijn helaas niet heel populair bij singles, vooral de badkamer- en spiegelselfies. Als je geen professionele vlogger bent, zou ik het je afraden om selfies te gebruiken. Vaak lijkt het alsof je op een selfie een enorme onderkin oid hebt. Gebruik liever een foto die iemand anders van je heeft gemaakt.

3. Maar om wie gaat het nou? Geen groepsfoto’s gebruiken dus

We zien het vaak: een groepsfoto als profielfoto. Maar hoe moet de ander nu weten wie jij bent? Natuurlijk laat je zo zien dat je een bruisend sociaal leven hebt, maar je bent hier gekomen om een partner te vinden toch? Laat jezelf dan zien en niet jouw grote vriendengroep. Pas ook op met foto’s van jouw lieve kleine neefje of nichtje. Vertel jouw date liever persoonlijk dat je van kinderen houdt. Of een foto van jezelf met met iemand van het andere geslacht zorgt ook vaak voor gefronste wenkbrauwen. Is dit een ex-partner? Heeft deze persoon nog een relatie? Als er te veel ingewikkelde vragen rijzen, verliezen anderen snel hun interesse.

4. Kies een vrolijke foto

Lach. Foto’s waarop je met een serieuze blik staat, nodigen niet uit om contact op te nemen. Onderzoek onder onze leden laat zien dat mannen graag foto’s van vrouwen zien waarop ze breed glimlachen, liefst met de tanden bloot. Terwijl vrouwen liever naar foto’s van mannen kijken die naar de camera glimlachen zonder hun tanden te laten zien.

5. Probeer jezelf te onderscheiden met jouw foto’s

Je kunt maximaal twaalf profielfoto’s uploaden op Parship – waarom zou je dat niet doen? Zo kun je laten zien dat je van veel verschillende dingen houdt. Gebruik gevarieerde foto’s: portretfoto maar ook een foto die gemaakt is terwijl je je hobby aan het uitoefenen bent of tijdens een stedentrip of verre reis.

6. Blijf jezelf, laat je zien zoals jij echt bent

Je moet jezelf laten zien zoals je echt bent op je profielfoto – en dat geldt ook voor je outfit. Kies een foto waarop je kleding draagt ​​die het beste bij jou – maar probeer niet teveel huid te laten zien. Dit kan een verkeerde indruk wekken bij mensen.

7. Een authentieke profielfoto is essentieel

Wees gewoon jezelf, dus laat de filters en duckface achterwege. Shop je foto niet tot het perfecte plaatje. Hoe zou jij het vinden als jouw date er in het echt heel anders uitziet dan op zijn of haar foto’s?

8. Nogmaals, geen photoshop of filters

We gaven het al aan bij punt 7 maar we kunnen het niet genoeg benadrukken. Verberg niets met beeldbewerkingsprogramma’s. Bij een eerste date zal de ander zien hoe je eruit ziet, niet waar? Mocht je nou echt geen authentieke mooie foto van jezelf kunnen vinden? Vraag hulp aan een vriend of vriendin.


Deze acht tips zowel voor mannen als voor vrouwen. Maar er zijn wel wat verschillen tussen foto’s waar mannen graag naar kijken en wat vrouwen graag zien op een foto. We proberen hier niet stigmatiserend te zijn, dit zijn simpelweg de learnings die we hebben gekregen van feedback van onze leden.

Wat maakt vrouwen bijzonder aantrekkelijk op de profielfoto?

 • Glimlach: mannen kijken graag naar een glimlachende foto. Het liefst een foto waarop de vrouw breed glimlachend staat.  
 • Laat je hele lichaam zien. Zo voorkom je de indruk dat je iets wilt verbergen.
 • Natuurlijk: mannen vinden een toevallige opname van een alledaagse situatie bijzonder aantrekkelijk. Te veel make-up of onnatuurlijke poses zijn minder populair. Gewoon jezelf zijn en lekker in je vel zitten

Waar moeten mannen opletten bij hun profielfoto?

 • Laat je hele gezicht zien: een zonnebril ziet er cool uit – natuurlijk! Maar als singles online op zoek zijn naar een partner, willen ze je ogen zien, omdat ze bekend staan ​​als het spreekwoordelijke venster naar de ziel. Dus laat je onbedekte gezicht zien.
 • Alledaagse situaties: Houd je van koken? Maak dan een profielfoto van jezelf waarop je kookt in de keuken. Of je kiest een situatie waarin je koffie drinkt in een leuk café. Dit soort foto;s geeft vrouwelijke singles het gevoel jou en je leven wat beter te leren kennen.
 • Glimlach naar de camera: Net als bij vrouwen zijn lachende mannen vooral populair bij mensen die op zoek zijn naar een partner.

Dus, weet je het nog? Let bij een profielfoto op de volgende punten:

 • Goede kwaliteit
 • Geen selfies
 • Geen groepsfoto
 • Lach alsjeblieft!
 • Toon diversiteit
 • Past de outfit?
 • Blijf authentiek
 • Vermijd beeldbewerking