christelijke relatie

De beste openingszinnen waarmee jouw match een succes wordt

Parship Redactie

Snel een leuke openingszin bedenken kan lastig zijn. Wij geven je handige tips voor het verzinnen van een openingszin en delen de beste voorbeelden met je!

Yes! Gematcht met die ene knapperd. Een lief gezicht én de perfecte bio. Je ziet jullie eerste date al helemaal voor je. Maar dan slaat je vreugde om in paniek: wat moet je zeggen? Hoe begin je het gesprek op een leuke manier en hoe laat je een verpletterende indruk achter? On the spot een leuke openingszin bedenken kan lastig zijn. Wij geven je wat handige tips voor het verzinnen van een openingszin en delen de beste voorbeelden met je! Zo krijg je zeker een leuk antwoord terug. Lees hier verder.

Wat maakt een openingszin goed?

Je hebt goede en slechte openingszinnen. De ene werkt wel en de ander niet. De beste openingszinnen voldoen aan een paar dingen – deze kun je in het achterhoofd houden als je het gesprek begint met die ene leuke match! Dit zijn ze.

Kopieer geen openingszinnen – Wees origineel

Originaliteit is onwijs belangrijk als het gaat om openingszinnen. Niemand wil de vraag krijgen of het pijn deed toen je uit de hemel kwam vallen, of benaderd worden met een simpele “hi, alles goed?”.  Wees liever origineel en begin het gesprek met iets wat je nog niet eerder hebt gezegd. Laat je hersenen kraken en verzin iets creatiefs waar je zelf ook op in zou gaan! 

Steek er genoeg tijd in – Een persoonlijke draai geven is key

Als je een openingszin persoonlijk weet te maken, laat je zien dat je echt tijd hebt gestoken in het bekijken van het profiel. Je kunt bijvoorbeeld praten over iets wat in de bio staat van je match of ingaan op één van zijn of haar foto’s. Heb je iets leuks gezien, gelezen of herkend? Haak er op een luchtige manier op in. Vertel bijvoorbeeld dat jij ook al eens in Thailand bent geweest als je match daar op de foto staat en vraag wat zijn of haar leukste herinnering is. Merk je op dat je een gezamenlijke liefde hebt voor honden? Stuur een foto van jouw trouwe viervoeter en vraag om een foto terug. 

Lachen doet wonderen – Vertel leuke verhalen

Humor staat dan ook vaak hoog op het eisenlijstje van singles. Weet jij al vanaf moment één je match aan het lachen te krijgen? Dan heb je een streepje voor op de rest. Als openingszin kun je een grappig verhaal of leuke anekdote vertellen. Niet te flauw, maar wel nonchalant genoeg alsof je hem net uit je mouw schudt. Vertel bijvoorbeeld dat jij precies dezelfde moedervlek hebt boven je lip en dat jullie nu wel voorbestemd moeten zijn. Of haak in op een interesse zoals fietsen. En vertel dan in geuren en kleuren hoe gênant je jouw eerste lesje spinning vond. Dan kun je er samen om lachen!

Slechte openingszinnen: doe dit vooral niet

Een foute flirt met seksuele grappen

Opmerkingen over een goede poes, iets met meloenen of weerman zijn – allemaal not done als het gaat om openingszinnen. Als je iemand nog helemaal niet kent, moet je er nooit vanuit gaan dat seksuele grappen in goede aarde vallen. Negen van de tien keer wordt het als ongepast gezien en zorgt het voor een ongemakkelijk gevoel bij de persoon die de grap naar zijn of haar hoofd geslingerd krijgt. Wil je je match liever niet afschrikken vanaf de eerste zin? Wees dan geen foute flirt!

Grove woorden als versiertruc gebruiken

Stop met de lompe openingszinnen. Noem je match geen lekker wijf, maar liever een knappe dame of een leuke verschijning. Dat is veel zachtaardiger en komt attenter over. Zeg ook geen onaardige dingen over iemands profiel of foto’s om maar de aandacht te krijgen. Heb respect voor de ander en ga met diegene om zoals jij ook zou willen dat er met jou omgegaan wordt.

Welke openingszinnen werken en wat is de beste openingszin? Onze top 10

Een goede vraag: welke openingszinnen werken nou écht? En wat is de beste openingszin van allemaal? De meest effectieve zinnen zijn origineel, persoonlijk én met een vleugje humor. Ook maken ze echt een begin van een gesprek mogelijk. Combineer je dit allemaal? Voila – dan heb je de beste openingszin te pakken! Als je het ons vraagt zijn dit de allerbeste zinnen om een gesprek mee te beginnen op een rij:

  • Ik was al aan het hopen dat wij een match zouden zijn, wil je weten waarom?
  • Jij ziet er leuk uit! Ik kom even checken of je dat ook echt bent
  • Niet zo verlegen [naam]! Als je wacht op een teken om mij een bericht te sturen: dit is hem
  • Behalve knap zijn, [interesse] en [interesse].. wat doe je nog meer?
  • Volgens mij val jij op sportieve types. Klopt mijn mensenkennis? 
  • Je bent zo interessant dat ik mijn openingszin ben vergeten. Wil jij het stokje overnemen?
  • Wat heb jij een leuke lach! Wat maakt jou nou echt blij? 
  • Ik zie dat je op [locatie / vakantiebestemming] bent geweest. Wat leuk. Wat vond je daar het mooist? 
  • Laten we beginnen met een goede vraag. Als jij in een ander tijd geboren zou mogen worden, welke tijd kies je dan en waarom? 
  • Ik ben op zoek naar wat muzikale inspiratie – welk nummer zou ik volgens jou écht eens moeten luisteren? 

Breek het ijs met een beetje hulp van Parship

Genoeg goede openingszinnen om een reactie terug te krijgen van je match! Heb je écht geen inspiratie voor een originele, persoonlijke en grappige openingszin? Dan kun je bij Parship een IJsbreker inzetten. Met een IJsbreker beantwoorden jij en je gesprekspartner dezelfde vragen. Matchen jullie antwoorden? Dan staat daar een beloning tegenover! Lees hier alles over de IJsbrekers om meer te weten te komen over deze simpele truc om elkaar beter te leren kennen. Meer tips lezen over online daten en leuke versiertrucs? Bekijk dan onze andere blogs.