Het Parship-profiel: jouw online visitekaartje

17.12.2021 Parship Redactie

In dit artikel geven wij je tips hoe je een goed profiel kunt maken, een profiel waar andere singles direct verliefd op worden. Lees hier hoe je het beste profiel maakt.

Upload foto’s naar je fotoalbum

Datingprofielen met foto’s ontvangen vier keer meer aanvragen. Voor 89% van de Parship-leden zijn foto’s cruciaal voor het leggen van contact.

Do: Foto waarop je vrolijk en lachend staat, want glimlachen is besmettelijk: geef aan dat het leven met jou leuk is. Gebruik je fotoalbum om al je kanten te laten zien. Je kunt maximaal twaalf foto’s uploaden in je Parship-profiel.

Niet doen: Geen foto, geen succes. Profielen zonder foto krijgen beduidend minder respons.

Vermijd afbeeldingen met grimmige, sombere uitdrukkingen. Niemand heeft zin in negatieve mensen!

Probeer iets persoonlijks over jezelf te vertellen

Dit gedeelte van het profiel wordt goed gelezen door onze leden. Wie op dit gebied iets zinvols vertelt over zichzelf, krijgt gemiddeld 70% meer contactaanvragen.

Doen: Durf de lezer direct aan te spreken via je Parship-profiel! Geef hem/haar een compliment.  Geef in je eigen woorden aan dat je onafhankelijk bent en ook openstaat voor nieuwe ervaringen en gedeelde ervaringen voor twee.

Don’t: laat niet zien dat je eenzaam, behoeftig of weinig actief bent. Dit kan mensen afschrikken. Kijk vooruit, niet terug op slechte ervaringen, en vergeet de ex.

Beantwoord veel vragen op je profiel

Het “Ik over mezelf” gedeelte is jouw kans om jezelf voor te stellen. Dit wordt beloond: in de eerste week ontvangen mannelijke leden die hun ‘Ik over mij’-gedeelte van het Parship-profiel hebben ingevuld twee keer zoveel vragen als mannen zonder persoonlijke informatie.

Ook vrouwen krijgen meer vragen als ze in hun eigen woorden een persoonlijk profiel aanmaken

Doen: Kies verschillende vragen en schrijf originele antwoorden in je eigen woorden.

Tip: Ververs dit stukje in het Parship-profiel regelmatig en zorg ervoor dat je geen spelfouten maakt.

Niet doen: Wie weinig moeite doet met het online profiel toont weinig commitment om een ​​partner en een relatie te vinden. Laat zien dat je het meent en vul alle velden zo volledig en persoonlijk mogelijk in.

Online profiel: oprecht of perfect?

Wat spreekt jou echt aan? Moet iemand modellenmateriaal zijn of lief, charmant en toegankelijk? Probeer een ​​persoonlijk, ontspannen vakantieportret in het Parship-profiel te plaatsen ipv gestileerde studiofoto’s waarop je met een duckface staat.

De basisregel is: wat je over jezelf laat zien en vertelt, moet de volgende indruk achterlaten: ik zou best een relatie met deze persoon willen hebben.

Blijf bij jouw wensen voor een droompartner

Maak je datingprofiel positief! Wie op zijn “digitale visitekaartje” al over problemen praat, geeft anderen de indruk dat ze met een lastige kandidaat te maken hebben. Lukt het je daarentegen om levensvreugde uit te stralen, dan ontmoet je waarschijnlijk iemand die ook zo in het leven staat.

Gebruik geen standaardzinnen in je profiel

Veel mensen vullen hetzelfde in op de vraag: „Ik wou dat ik kon…..“, nl het woord vliegen. Kom op, wees iets origineler en bedenk iets creatiefs. Natuurlijk is humor belangrijk. Maar dit antwoord wordt iets te vaak gebruikt.

Klaag niet, alsjeblieft!

Ook al ben je diep gekwetst in een vorige relatie, probeer dit achter je te laten. Denk je dat iemand hierdoor sneller contact met je opneemt als hij /zij leest in je profiel dat je diep gekwetst bent en best bang om weer een relatie aan te gaan?

Zeg wat je wilt – niet wat je niet wilt

Sommigen hebben de neiging om talloze uitsluitingscriteria (en claims) in de eerste regels van hun Parship-profiel af te wijzen: niet-rokers, zonder baard of buik, financieel onafhankelijk, enzovoort, enzovoort. Dat klinkt niet zelfverzekerd en vastberaden maar verwend en gevoelig. De meeste prinsen die rondlopen op aarde zijn helaas al bezet.

De slimme manier om te krijgen wat je zoekt: formuleer op humoristische wijze wat je als vrouw leuk vindt bij mannen of wat je als man leuk vindt bij vrouwen.

Let op je spelling

Niemand is perfect en fouten maken mag maar probeer foutloos te schrijven. Kleine onzorgvuldige fouten zijn prima. Maar als de ene fout op de andere volgt, is het gewoon vervelend. Veel mensen, m.n. vrouwen nemen om deze reden geen contact op. Als je merkt dat je het lastig vindt, gebruik de spellingcheck of autocorrectie functie. Kom je er dan nog niet uit, kijk eens op de site van Taaladvies.

Onderzoek van de Tilburg University, waar Parship aan mee heeft gewerkt, laat zien dat taalfouten je officieel minder aantrekkelijk maken. „Er is heel weinig informatie beschikbaar in iemands profiel, vaak alleen een foto en een paar zinnen. Op basis daarvan moet je bepalen of je iemand aantrekkelijk vindt. Alles ligt dus onder een vergrootglas”, zegt promovenda Tess van der Zanden. Ze onderzocht onder andere de invloed van taalfouten in iemands datingprofiel op de indruk die iemand achterlaat.