online flirten

Hoe versier en verleid je iemand? 5 tips

09.05.2023 Parship Redactie

In films zien we vaak erg soepele pogingen om iemand te verleiden. En die eindigen natuurlijk ook altijd succesvol met een zoen (of meer). Maar in de realiteit is iemand versieren niet voor iedereen zo eenvoudig. Zowel mannen als vrouwen vinden dit spannend en zitten met vragen over hoe je dit het beste kunt aanpakken. Want zeg nou zelf, hoe leuk zou het zijn als je iemand die je echt leuk vindt, kunt versieren?

Om je te helpen hebben we een aantal tips voor je. Als je deze in je achterhoofd houdt tijdens het daten, dan komt jouw versierpoging helemaal goed. 

Iemand versieren: wat is dat?

Versieren is iemand het hof maken. Het beschrijft het gedrag dat iemand gaat vertonen als het doel een liefdesrelatie of seksueel contact is. Als je iemand versiert, dan praat je met iemand in de hoop om romantische gevoelens op te wekken. 

Wat is het verschil tussen flirten en versieren?

Flirten en versieren lijken op elkaar, maar het doel verschilt een klein beetje en de scheidingslijn is dun. Flirten wordt vaak ervaren als een speelse manier van contact maken, zonder hier een bewust doel mee te hebben. Versieren (en serieus flirten) heeft zoals eerder omschreven een duidelijk doel. 

Hoe versier je een vrouw en hoe versier je een man? 

Hoewel veel websites specifieke tips zullen geven over hoe je het andere geslacht zou moeten versieren, kiezen wij ervoor dit niet te doen. Juist omdat we ons realiseren dat iedereen anders is. En ongeacht hun sekse of gender heeft iedereen dus ook een eigen voorkeur voor hoe ze versierd willen worden. De beste tip die we kunnen geven aan mannen en vrouwen is: let altijd goed op de signalen van je flirt terwijl je hem/haar spreekt en speel daar op in. Zo maak je makkelijk contact, maar is je versierpoging ook oprecht. Hier volgt een aantal tips die voor iedereen zullen werken.

5 tips voor versieren van mannen en vrouwen

  1. Stuur een subtiel chat of WhatsApp berichtje

Veel van het eerste contact zal via een chat of WhatsApp gaan. Ook hier kan je al iemand versieren. Het is vaak goed om dat enigszins subtiel te doen omdat je online niet de volledige controle hebt over hoe een berichtje overkomt. Denk hierbij aan een compliment geven, een persoonlijke vraag of, als je durft, een dubbelzinnig grapje met een knipoog erachteraan. Let op: via een chat kan je geen intonatie aflezen. Mocht je een sarcastisch grapje maken, dan kun je dat dus niet altijd goed overbrengen. Bij twijfel raden we je dus ook aan om voorzichtig te zijn met je berichtje. 

  1. Ga voor een subtiele aanraking  

Op een date is aanraking een goede manier om iemand te versieren. Dit betekent zeker niet dat je iemand de hele tijd moet aanraken, maar probeer tijdens het gesprek op een natuurlijke manier contact te zoeken. Je kan iemand op de arm aanraken als je moet lachen, of een plagerig tikje geven op zijn of haar schouder, als er een grapje wordt gemaakt. Let er bij aanraking vooral op dat het natuurlijk is. Vind je het spannend? Weet dat het geen must is! 

  1. Maak oogcontact 

Oogcontact is heel belangrijk tijdens versieren. Als je elkaar aankijkt, dan maak je namelijk echt contact. Zorg er dus voor dat je tijdens het praten veel oogcontact maakt. Dit betekent echter niet dat je onafgebroken iemand moet aanstaren. Je mag best wegkijken, maar zorg dat je aandacht wel bij je gesprekspartner blijft. 

  1. Let op je non-verbale communicatie 

Dat non-verbale communicatie een grote invloed heeft op hoe je overkomt, is vast geen verrassing. Ook tijdens versieren is dit dan ook erg belangrijk. Of je nou een man of vrouw versiert, sommige non-verbale signalen zijn universeel. Ga bijvoorbeeld altijd met je lichaam naar de persoon toe gedraaid zitten. Neem een open houding aan en leun naar voren als het gesprek persoonlijker wordt. Dit is de beste manier om te laten zien dat je die persoon interessant vindt. 

  1. Wees positief  

Dit is je geheime wapen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die positief in het leven staan, als aantrekkelijk worden beschouwd. Dat wil niet zeggen dat je overal overdreven positief over moet doen. Een klein beetje negativiteit mag absoluut. Maar als jij kan laten zien dat jij het leven toelacht, dan zal de ander dat heel aantrekkelijk vinden.

Toe aan een serieuze versierpoging?

Schrijf je dan in bij Parship. Dankzij onze test en matchingsysteem zorgen wij ervoor dat jij mannen en/of vrouwen ontmoet die écht bij je passen. Daardoor zal het versieren ook heel natuurlijk gaan. Ben jij klaar om je match te vinden én te versieren? Schrijf je dan nu in.