Hoe weet je of iemand je leuk vindt? 6 overduidelijke signalen

16.06.2023 Parship Redactie

Helaas zal je nooit precies weten wat er in iemands hoofd omgaat. Jammer, want in sommige situaties zou dat wel fijn zijn. Bijvoorbeeld als je iemand heel leuk vindt. Maar vindt diegene jou ook leuk? Zouden er al gevoelens in het spel zijn? Een klein teken van deze persoon in de goede richting, zou al genoeg zijn. In deze blog sommen wij 6 overduidelijke signalen op, waaraan je kunt herkennen dat iemand je leuk vindt. Gelukkig hoef je daar geen helderziende voor te zijn!

Hoe kom je erachter of iemand je echt leuk vindt?

We hebben allemaal weleens een vonk gevoeld. Maar hoe weet je of dat gevoel wederzijds is? Dit zijn de signalen die erop wijzen dat iemand je absoluut leuk vindt:

1. Je ziet het aan lichaamstaal signalen

Aan lichaamstaal valt heel goed af te lezen of iemand je leuk vindt. Gedraagt iemand zich zenuwachtig in jouw buurt? Geeft diegene subtiele aanrakingen, bijvoorbeeld op je schouder of been? Of wil iemand veel te lang en intiem in je ogen kijken? Dan kan dat erop wijzen dat diegene je aantrekkelijk vindt. Dit zijn namelijk allemaal non-verbale signalen dat iemand je wel ziet zitten.

2. Er wordt niet op een telefoon gekeken als jij in de buurt bent

Een overduidelijk signaal dat het wel goed zit met de wederzijdse liefde. Spreken jullie face to face af en heeft diegene alleen oog voor jou tijdens jullie gesprek? Kan geen appje of bericht van een telefoon zijn of haar ogen van jou doen afhouden? Dat is een goed signaal! Dit betekent dat iemand zich meer aangetrokken voelt tot jou, dan iets anders in de ruimte.

3. Je wordt geplaagd op een leuke manier

Plagen is altijd een goed teken. Daarmee geeft iemand subtiele hints dat ze aandacht van je willen. Ze zoeken naar een manier om je aan het lachen te maken, of indruk op je te maken. Het gezegde luidt niet voor niets – meisjes plagen, kusjes vragen. En het zijn niet alleen mannen die dat doen. Ook voor vrouwen is plagen de ideale manier waarop er flink geflirt kan worden.

4. Hij of zij krijgt grote pupillen als jullie praten

Als jullie met elkaar praten, let dan op de grootte van zijn of haar pupillen. Je ogen verraden namelijk hoe iemand zich voelt. Als de pupillen groter worden, is dat vaak een teken van interesse en aantrekkingskracht. Het is een natuurlijke reactie van het lichaam – onze pupillen groeien van dingen die we leuk vinden. Als je dit opmerkt, zou het kunnen dat er meer speelt dan alleen vriendschap. Het kan seksuele interesse zijn of zulke sterke gevoelens dat iemand wel een romantische relatie voor zich ziet.

5. Diegene wil je steeds beter leren kennen

Wil iemand blijven afspreken, toont diegene veel interesse en wil hij of zij achterhalen wat jullie met elkaar gemeen hebben? Dat is een ander teken dat iemand je leuk begint te vinden. Een geïnteresseerd persoon probeert uit te vinden of er een toekomst mogelijk is tussen jullie beiden. Ze stellen je vragen over je leven, interesses, en achtergrond, en tonen oprechte nieuwsgierigheid naar wie je bent, wat je doet en hoe je over dingen denkt.

6. Je leert zijn of haar vrienden kennen

“Zo, dus jij bent …” hoor je steeds vaker. Je leert steeds meer mensen kennen die belangrijk zijn voor hem of haar. Denk aan ouders, andere familieleden en (beste) vrienden. En als jij hem of haar meeneemt naar jouw eigen vriendenkring of familie gaat dat ook goed. Deze persoon zal steeds zijn best doen om een goede indruk te maken, om in de smaak te vallen bij je naasten. Een duidelijk signaal dat iemand je ziet zitten!

Twijfel je? Vraag het op de man af

Er zijn dus veel verschillende signalen waaraan je kunt merken dat iemand jou leuk vindt. Herken je ze allemaal? Dan is het heel simpel: het gaat de goede kant op. Herken je er weinig? Bedenk dan dat niet iedereen op dezelfde manier interesse laat blijken en dat gevoelens voor sommige mensen ook langzaam steeds groter groeien. Wil je weten waar je aan toe bent? Je kunt natuurlijk altijd op de man af vragen of hij of zij je leuk vindt. Dan weet je meteen hoe het zit. 

Vind iemand die echt bij je past met Parship

Wil jij iemand leren kennen die jou leuk vindt om wie je bent? En dat in alle mogelijke signalen laat blijken? Bij Parship kun je met vertrouwen op zoek gaan naar de liefde. Met behulp van ons matching-systeem, kunnen wij je helpen de juiste persoon te vinden. Een die écht bij je past. Meld je vandaag nog aan en vind jouw perfecte match!