geschikte relatie

Je dating profiel opstellen: 5 tips waardoor de matches binnenstromen

18.12.2023 Parship Redactie

Cliché maar waar: een eerste indruk maak je maar één keer. Op datingsites is het hebben van een goed dating profiel dan ook een must om je kans op liefde te vergroten. In deze blog geven wij je 5 tips voor een succesvol dating profiel. Zo match je binnenkort met de persoon van je dromen!

Zo maak je jouw dating profiel succesvol

Of je nu al een hele tijd alleen bent of pas sinds kort op zoek bent naar een nieuwe vlam, het is belangrijk om een goed datingprofiel te hebben dat uitstraalt wie jij echt bent en tegelijk ook opvalt. Dat doe je gemakkelijk met deze 5 onderstaande tips. 

Schrijf een creatieve en goede profieltekst

Een goede profieltekst schrijven op een datingsite is best wel een uitdaging, maar het is het belangrijkste onderdeel van je profiel. Ga er dus even een keer goed voor zitten om je eigen profiel te maken. En wat moet er dan in je profieltekst? Natuurlijk geef je persoonlijke informatie, zoals leeftijd, interesses en hobby’s. Ook is het goed te vertellen hoe je in het leven staat, bijvoorbeeld of je positief bent, ondernemend of sportief. Lees eventueel eerst wat andere profielen, om inspiratie op te doen. Natuurlijk ga je geen teksten kopiëren, maar misschien zie je wel dingen die jouw eigen profieltekst kunnen verbeteren. Een goed gevuld profiel toont aan dat je klaar bent om een echte ​​verbinding en een serieuze relatie aan te gaan. Maar je wilt natuurlijk wel dat anderen echt jouw profieltekst lezen. Een droge opsomming van feiten leest niet lekker. Gebruik liever korte zinnen, wat humor en geef er je creatieve draai aan zodat je tekst uitnodigend wordt. Let op je spelling, want spelfouten kunnen een grote afknapper zijn! Leuk weetje: een call to action is ook slim: sluit je profieltekst af met een oproepje of vraag. Bijvoorbeeld: ‘Ik hou enorm van films kijken. Welke film kun je mij aanbevelen?’

2. Wees eerlijk in je dating profieltekst

Je wil bij online dating toch het liefst matchen met iemand die jouw interesses, voorkeuren en wensen deelt, of op zijn minst waardeert? Daarom is het belangrijk om in je profieltekst eerlijk te zijn over wie je bent en wat je zoekt. Daarmee zorg je dat je de aandacht krijgt van de persoon die het beste bij je past. Wees duidelijk in je datingprofiel, dat is de beste manier om een potentiële partner te vinden!

Bij Parship word je gekoppeld aan leden nadat je een persoonlijkheidsvragenlijst hebt ingevuld. Het aantal Matchingpunten laat zien hoe goed de match is. Zo heb je meer kans op een leuke date. Als je eerlijk bent over je voorkeuren in een partner, dan creëer een betrouwbaar profiel. Hoe eerlijker je bent op je dating profiel, hoe beter je matches zijn, hoe meer kans op een nieuwe relatie.

3. Voeg de juiste foto’s toe aan je dating profiel

Sommige mensen zien foto’s als een noodzakelijk kwaad. Maar wees niet bang om jezelf te laten zien op je dating profiel met een leuke foto. Jij wil toch ook graag weten hoe de ander eruit ziet? Dit zijn nog een paar extra tips voor de foto’s die je uitzoekt:

Recente foto’s

Gebruik alleen recente foto’s op je datingprofiel. Met nieuwe foto’s krijgen andere singles een goed beeld van hoe je er op dit moment uitziet en hoef je niet bang te zijn voor afkeuring als jullie elkaar in het echt gaan zien. Een selfie is minder geschikt dan een portretfoto. Misschien wil een vriend(in) wel een foto van je maken?

 Foto’s waar je alleen op staat

Kies voor een leuke foto, waar je alleen op staat. Een profiel met foto’s van groepen mensen is verwarrend. Als andere singles niet precies weten wie je bent, is de kans groter dat ze niet met je zullen matchen. Zet jezelf in de spotlight op je datingprofiel!

Foto’s van top tot teen

Misschien vind je deze tip eng, bijvoorbeeld als je onzeker bent over je figuur. Maar het werkt echt: plaats niet alleen leuke foto’s van je gezicht. Kies ook andere foto’s, waar je helemaal op staat. Vooral vrouwen willen niet altijd van top tot teen op de foto, maar bedenk: iedereen is wel eens onzeker over het uiterlijk. Beide foto’s zijn belangrijk. Je gezicht laat emoties en karakter zien, terwijl je lichaamshouding en kleding ook veel vertellen over jou. Een combinatie van beide geeft dus een compleet plaatje op een goed datingprofiel.

 4. Wil je een serieuze relatie? Spreek het uit!

Als je een nieuw profiel hebt, krijg je vast veel reacties. Je profiel tekst wordt goed gelezen en je maakt een goede indruk. Top! Je verhoogt je kans op een echte date als je duidelijk bent over je doel. Wil je een serieuze relatie? Laat in je profieltekst duidelijk merken dat je een nieuwe partner zoekt en niet zomaar wat wil praten of daten.

 5. Houd je profiel up-to-date

Een goed datingprofiel maken is één. Het bijhouden van je profiel is een tweede. Voeg regelmatig een update toe aan je datingprofiel zodat er niet een “stoffig” profiel op de datingsite staat. Een nieuwe foto, hobby of interesse? Voeg het toe! Zo kunnen potentiële partners je goed leren kennen.

Benieuwd naar meer dating advies?

Met deze 5 tips maak je een uniek en persoonlijk dating profiel. Wil je nog wat meer hulp bij online daten? Bekijk dan ook onze andere blogs over online dates, chatten met je match en voorbeelden van berichtjes.