Serieus flirten: wat is het en hoe doe je het?

Parship Redactie

Serieus flirten gaat om veel meer dan oppervlakkige complimenten of plagerijen. Hier lees je alles over deze manier van ware liefde zoeken!

We kunnen ons allemaal wel een situatie voorstellen waarin je zou flirten. Je stapt op een leuke man of vrouw af, probeert wat complimenten boven de menigte uit te schreeuwen maar van afspreken komt het uiteindelijk nooit. Dit soort flirten is heel iets anders dan serieus flirten. Een serieuze flirt gaat om veel meer dan oppervlakkige complimenten of plagerijen – het legt namelijk de basis voor een betekenisvolle relatie met de ander. Of je nu zoekt naar ware liefde of gewoon wil weten wat serieus flirten is en hoe je het doet, in deze blog vind je alle antwoorden!

Wat is flirten en hoe verschilt het met serieus flirten?

Flirten wordt in de volksmond sjansen of versieren genoemd. Met andere woorden: iemand op een speelse manier laten weten dat je die persoon wel leuk vindt. Je kunt verbaal flirten door complimenten te geven, of non-verbaal door te knipogen of te glimlachen. Flirten is vaak vluchtig en wordt niet altijd serieus bedoeld. En toch is meestal het doel om iemand te verleiden. Flirten creëert een spannende sfeer omdat er met sensualiteit wordt gespeeld. De meeste mensen voelen zich dan ook jong en sexy als ze de flirt uithangen. 

Maar wat is dan precies het verschil tussen flirten en serieus flirten? Serieus flirten gaat veel verder dan het oppervlakkige flirten dat we vaak zien in sociale settings. Bij serieus flirten heb je oprechte romantische interesse in iemand. Het heeft namelijk als doel om op zoek te gaan naar een potentiële partner. Serieuze flirters zoeken een diepe en betekenisvolle connectie met iemand. Ze willen de ander laten zien dat ze serieus zijn in hun intenties en geïnteresseerd in een langdurige relatie.

Hoe leer je serieus flirten tijdens het daten?

Flirten en serieus flirten zijn dus heel verschillend van elkaar. De leuke flirt wil het gezellig hebben voor een avond en de serieuze flirt is op zoek naar een diepere connectie met iemand. Wil je je wilde haren achter je laten en de zoektocht beginnen naar je wederhelft? Dan is serieus flirten iets voor jou! Hoe je dat doet lees je hier.

1. Maak écht contact met elkaar

Een serieuze flirt gaat over het opbouwen van een emotionele band en het verkennen van gedeelde interesses en waarden. Je moet dus écht contact durven maken om de diepte in te gaan. Als je elkaar net leert kennen kun je het natuurlijk over allerlei koetjes en kalfjes hebben, maar als je een goed gevoel bij iemand begint te krijgen, kun je diepgaande onderwerpen aansnijden. Durf het te hebben over bijvoorbeeld je toekomstperspectief, wat je zoekt in een partner of wat je onzekerheden zijn. Door je beiden kwetsbaar op te stellen, kun je snel uitvinden of jullie een sterke match zouden zijn.

2. Wees eerlijk over alles

Serieus flirten vereist eerlijkheid en transparantie. Wees open over je gevoelens en intenties die je hebt bij de ander. Zo laat je zien dat je serieus bent en echt interesse hebt in een diepere connectie. Klikt het toch niet helemaal met die persoon? Ook dat kan! Vertel in alle eerlijkheid hoe je je voelt en hoe/of je jullie relatie het liefst wil voortzetten. Op die manier weet je beiden waar je aan toe bent en kun je zonder schuldgevoel de volgende connectie aangaan.

3. Geduld is een schone zaak

Het opbouwen van een diepe verbinding met iemand kost tijd. Je kunt er niet vanuit gaan dat je eerste serieuze flirt meteen leidt tot jouw volgende relatie. Wees geduldig en forceer niets! Soms ontstaat er een vonk en soms niet. Dat is helemaal oké. Het belangrijkste is om te genieten van het proces van nieuwe mensen leren kennen en het opbouwen van betekenisvolle relaties.

Meer dating tips lezen?

Serieus flirten is een kunst. Je moet het vaak doen om er goed in te worden. Deze tips kun je gebruiken om te flirten met een duidelijk doel voor ogen – een diepe connectie maken met iemand om hopelijk een langdurige relatie aan te gaan. Ben je benieuwd naar meer tips? Bekijk dan ook onze andere blogs met tips over online dates, chatten met je match en voorbeelden van berichtjes die je kunt sturen.