Zes tips bij ‘Ik over mezelf’

30.09.2021 Parship Redactie

Veel mensen vinden het moeilijk om iets over zichzelf te schrijven. Uit bescheidenheid houden zij de tekst bij ‘Ik over mezelf’ vaak kort en simpel. Gemiste kans. Met onderstaande tips helpen wij jou de juiste woorden te vinden.

Buiten kijf staat dat zonder zelfbeschrijving je veel minder contactverzoeken ontvangt. Niet zo vreemd. Want, hoe moet jouw toekomstige partner jou uit de massa vissen als je je niet profileert als de perfecte partner? Speel jezelf juist in de kijker. Natuurlijk hoef je vooraf niet meteen al jouw kruit te verschieten. Intiemere thema’s kun je heus bewaren tot een later stadium

1. Geen ‘mooipraterij’ – wees natuurlijk

Jezelf de hemel in prijzen? Jezelf mooier voordoen dan je bent? Of juist zo eerlijk zijn dat je al jouw problemen meteen op tafel legt? Niet doen. Presenteer jezelf op een natuurlijke manier. Het heeft geen zin om dingen mooier te maken dan ze eigenlijk zijn. Bovendien val je bij een ontmoeting dan veel gemakkelijker door de mand. Pas echter wel op dat je geen negatieve draai geeft aan jouw verhaal. Als je bijvoorbeeld niet goed in je vel zit, wacht dan even met schrijven totdat je je weer beter voelt.

2. Probeer op te vallen

Als iedereen hetzelfde zou schrijven, heeft de beschrijving bij ‘Ik over mezelf’ weinig nut. Schrijf eerst eens voor jezelf op wat spontaan in jou opkomt. Bekijk daarna of jouw tekst overeenkomsten heeft met die van andere leden. Zo vindt bijna iedereen het fijn als de zon schijnt, of droomt ervan om wakker te worden met zijn/haar partner. Probeer jouw tekst te personaliseren door een eigen draai aan jouw tekst te geven.

3. Concreet zijn

Schrijf concreet in plaats van algemeen. Bijvoorbeeld: ‘Ik hou van tonijnsalade’ in plaats van ‘Ik houd van lekker eten’. Of ‘Ik ga graag naar culturele plaatsen en stel me voor hoe de mensen daar vroeger leefden’ in plaats van ‘Ik ga graag op reis’. Probeer het eens, het is helemaal niet zo moeilijk! Extra tip: probeer bij de vraag hoe jouw perfecte dag eruit ziet, een voorbeeld te geven van een dag die je werkelijk beleefd hebt. Concretiseer en ga in op de kleine details van die dag.

4. Durf jezelf te laten zien

Vermijd het gebruik van moralistische opmerkingen. Bijvoorbeeld bij het veld ‘Twee dingen waar ik echt niet zonder kan’. Natuurlijk kun je in een noodgeval best zonder deze (vaak materialistische) dingen; dat hoef je alleen niet te beschrijven. Durf jezelf te laten zien en alledaags te zijn. Met bijvoorbeeld de bekentenis dat je trots bent op jouw speelgoedautoverzameling, dat je nergens zonder camera heen gaat of dat je niet meer zonder mobiele telefoon kan.

5. Geef jouw profiel een gezicht

Natuurlijk kun je bij het veld ‘Vijf woorden om mijn uiterlijk te beschrijven’ vermelden dat je er top uitziet. Ook hier is onze tip: wees concreet. Wat valt anderen aan jou als eerste op? Haarkleur, kapsel, postuur, kledingstijl, kleur van jouw ogen. Daarmee geef je waardevolle informatie zonder jouw gehele verschijning meteen te onthullen. Vind je het moeilijk iets over jouw uiterlijk te zeggen? Laat vrienden je helpen met deze tekst. Zij hebben hier vaak een goede kijk op.

6. Denk aan de lezer

De laatste rubriek ‘Wat mijn partner over mij zou moeten weten’ is ideaal om onderwerpen naar voren te brengen waar eerder in het profiel nog niets over gezegd is. Hoe groot jouw wens is om een partner te vinden bijvoorbeeld. En of je open staat voor latrelaties. Je kunt hier ook bepaalde zaken benadrukken of vooroordelen ontkrachten: ‘Ik ben dan wel net gescheiden, maar ik sta geheel open voor een nieuwe relatie’. Verder is dit veld geschikt om de resultaten uit de Parship-test nader toe te lichten. Gouden tip: bekijk jouw profiel door de ogen van een potentiële partner. Wat zou jij graag willen weten?

Ga met bovenstaande tips naar ‘Ik over mezelf’, en pas jouw profiel aan. Je kunt ‘Ik over mezelf’ veranderen wanneer jij wilt. Veel succes!