geschikte relatie

Zoekcriteria en tips

30.09.2021 Parship Redactie

Je hebt besloten om je aan te melden bij Parship en natuurlijk wil je snel met jouw droompartner in contact komen. Snel vul je de zoekcriteria in. Door hier extra veel tijd aan te besteden, vergroot je de kans op het vinden van de ware liefde.

Veel leden vragen ons waarom de lijst van geschikte partners niet langer is. Zo lang je jouw zoekcriteria niet aanpast, blijft het aantal hetzelfde. Als je de criteria aanpast en minder eisen stelt, ontvang je automatisch direct meer voorstellen. Een groot misverstand is dat een partnervoorstel hetzelfde is als een contactverzoek. Het verschil is echter dat een voorstel geen persoonlijk bericht is; maar automatisch gegenereerd. Hier hoef je dus niet per se op te reageren.

Afstand

Je kunt jouw zoekcriteria aanpassen op woonplaats en provincie, of misschien zelfs wel op land. Maak duidelijk in jouw profiel dat je flexibel bent en bereid bent om te reizen. Reken maar dat je zo (nog) meer positieve reacties krijgt!

Partner op bestelling

De prins(es) op het witte paard ontmoeten. Dat wil iedereen wel. Je vult jouw zoekcriteria nauwkeurig en kritisch in. En hoopt dat er iemand voorbij komt die aan al deze eisen voldoet. Niet-rokend, geen kinderen, woont niet te ver weg en is niet te klein. Een beetje realisme is geboden. De kans dat je namelijk iemand vindt die aan al jouw verwachtingen voldoet, is niet heel groot.

Strikt en flexibel

Overweeg goed welke zoekcriteria je aanpast. Krijg je bijvoorbeeld bij het zien van een sigaret al de kriebels? Dan helpt het weinig om toegankelijker te worden voor rokers. Hoe strikter je op een bepaald punt bent, des te flexibeler je moet omgaan met andere punten. Zo kun je bij leeftijd, lengte en woongebied wat makkelijker worden. Want, waarom zou je iemand van 1.78 meter, door jouw minimale eis van 1.80 meter aan je voorbij laten gaan?

Bekijk, markeer en verstuur

Na het aanpassen van de zoekcriteria, wordt jouw lijst met geschikte partners meteen veel langer. Laat het idee los dat je alle profielen moet bekijken. Kijk rustig rond, markeer de favorieten en stuur contactverzoeken. Gebruik de link ‘profiel verwijderen’ alleen in uitzonderingsgevallen! Je bent niet de eerste die later spijt krijgt. Bedenk je ook dat een verwijderd lid jou eveneens niet meer kan contacteren.

Sta open voor nieuwe ervaringen

Sommige mensen zijn bang voor nieuwe ervaringen. Laat je je echter niet weerhouden om op iemand te reageren die al kinderen heeft, gescheiden is of een partner is verloren. In plaats van die persoon meteen uit te sluiten, kun je ook vragen naar hoe de vork precies in de steel steekt. Wie weet kun je je helemaal in zijn of haar situatie vinden.