Jel (49) en Ingrid (45)

Jel was sinds enkele maanden weduwnaar. Toen hij op het internet een vakantie aan het zoeken was, zag hij de woorden: Maak hier je profiel. Hij begon de vragen te beantwoorden zonder zich te realiseren wat Parship precies was. Een perfecte match was het resultaat.i

Jel en Ingrid

Jel: “Na het beantwoorden van al die vragen dacht ik: nou ben ik benieuwd wie ik ben. Ik zag helemaal over het hoofd dat ik me had ingeschreven bij Parship. Dat realiseerde ik me pas toen ik tot mijn verrassing binnen 24 uur de eerste reacties van een mogelijke kandidaat kreeg. Nieuwsgierig geworden schreef ik me na enkele dagen in als Premium-lid. Hierna kwamen al snel enkele ijsbrekers binnen. Wat heel onschuldig en met veel humor begon, vond ik toch wel steeds interessanter worden en ik reageerde op de vragen. Bij de derde ijsbreker was het raak. We hadden de vragen precies hetzelfde ingevuld.”

Geboortedorp

“Ik was benieuwd of ze de tegenprestatie, in dit geval samen een kopje drinken, na zou komen. Zo ontstond dus het eerste contact tussen mij en Ingrid. Na enkele keren heen en weer mailen zou ik Ingrid thuis ophalen. Ze bleek in mijn geboortedorp te wonen, op 15 minuten rijden van mijn woonplaats. Tegenover haar huis wonen vrienden van mij, dus ik had al regelmatig mijn auto voor haar deur geparkeerd. Hoe klein is de wereld?”

Vissershuisje

“We gingen koffie drinken in Maastricht. Vanaf het moment dat we bij haar thuis in de auto stapten, voelde het goed. Na een korte stadswandeling wipten we naar binnen in een grand café op het Vrijthof. Er volgde een lange middag en avond samen: drinken, eten en heel veel praten. We waren allebei vanaf het begin heel erg ontspannen. Tussendoor gingen we even mijn hond uitlaten, en zo zag Ingrid gelijk mijn vissershuisje langs de Maas. Daarna gingen we heerlijk eten in Maaseik.”

Plankgas

“Pas om 4 uur in de nacht kwam ik thuis. Ik realiseerde me nog niet goed wat mij overkwam. Ik was net vier maanden weduwnaar, en Ingrid was drieënhalf jaar weduwe. De dag erna haalde ik haar al weer op voor een wandeling in de sneeuw. Aansluitend hebben we weer wat gegeten, gepraat en ook heel veel gelachen. Op de terugweg naar huis gingen we even op bezoek bij haar zus voor een kopje koffie. En zo werd het 2 uur ‘s nachts voor ik thuis was. De dag daarop nodigde ik Ingrid uit om te gaan wandelen met mijn broer en zijn vrouw. Later vertelde ze me dat ze de stofzuiger direct uit haar handen had laten vallen, in de auto was gesprongen en plankgas naar ons toe was gereden. De volgende dag brachten we weer samen door. Zes dagen na onze kennismaking was Ingrid jarig. Ze nodigde mij uit om met haar familie uit eten te gaan. Dit was wel erg vroeg, maar het voelde goed.”

Gedicht
“Ik besloot haar een speciaal cadeau te geven. Ik schreef een gedicht met de titel Samen en nodigde haar uit om samen op vakantie te gaan naar Ibiza. Daar werd eens te meer bevestigd dat het erg goed zat tussen ons twee. Het was een geweldige week. Sinds de dag dat we elkaar leerden kennen hebben we elkaar maar één dag niet gezien. Ingrid heeft een dochter, Joyce. Ook met haar klikte het meteen, wat zeker voor haar heel belangrijk was, omdat zij heel hecht met haar overleden vader was. Volgens vrienden en familie straalt de liefde van ons af. Zo zie je maar weer, dat liefde en verliefdheid geen tijdslimiet en leeftijdsgrens kent. Dit plan je niet. Het overkomt je.”

* Jel is magazijnbeheerder en Ingrid werkt als medewerker Thuiszorg. Ze wonen in Roosteren in Limburg.