Jacquelina (33) en Johan (34)

Vanuit New York sms’ten Johan (34) en Jacquelina (33) elkaar bijna ieder uur van de dag. Het was duidelijk dat ze elkaar snel weer moesten zien. “Direct na mijn thuiskomst zagen we elkaar voor de tweede keer. Nu is ze de belangrijkste persoon in mijn leven.” Een ingezonden verhaal.i

“Meteen sprak het profiel van Johan mij erg aan. Onder andere zijn interesse voor sport en geschiedenis. En dat hij ambitieus is, een positieve uitstraling van een vrouw waardeert, hetzelfde denkt als ik over wat een perfecte dag inhoudt; en bovendien prima in zijn vel zit. Gelukkig was Johan ook benieuwd naar mij.” Zo vertelt Johan: “Het was leuk Jacquelina’s berichten te lezen en haar te schrijven. Haar enthousiasme en spontane karakter kwamen daarin duidelijk naar voren en ik keek dan ook altijd uit naar een nieuw bericht.” Jacquelina vult aan: “Toen ik mijn foto plaatste, vond hij dat ik een pittig koppie had. Na wat contact over en weer, was wel duidelijk dat we genoeg overeenkomsten hadden om een keer af te spreken.”

Pretoogjes
Johan: “De eerste ontmoeting kwam na twee weken en die zal ik nooit vergeten. Ik was iets te vroeg. Na een paar minuten kwam Jacquelina aanfietsen waarbij haar glinsterende ogen en een grote glimlach mij direct veroverden. Haar blik na de welkomstzoen staat in mijn geheugen gegrift. Daarna is het allemaal snel gegaan die avond, vol gesprekken, blikken, glimlachen en een bonzend hart. Een heerlijke avond, waar we bijna zelf de deur van het restaurant moesten sluiten.” Jacquelina vond een diner in de eerste instantie wel een risico: “Straks klikt het niet en zit je de hele avond tegenover elkaar. Gelukkig was daar geen sprake van. Vanaf het eerste moment dat we elkaar zagen, was er een bepaalde spanning. Ik herinner me zijn pretoogjes nog goed en zijn enthousiasme. De avond vloog voorbij!”

Aangename thuiskomst
Jacquelina: “De volgende dag ging Johan voor een aantal dagen naar New York, dus we zouden wat moeilijker contact kunnen leggen. Ik wilde hem wel een goede vlucht wensen maar ben ook wel zo traditioneel ingesteld dat ik graag een berichtje van hem wilde ontvangen. En dat berichtje kwam. Het bleek dat Johan ook de hele nacht geen oog dicht had gedaan en me graag nog een keer wilde zien. De start van een mooie ontdekkingsreis.” Johan: “Haar antwoord op mijn berichtje toverde een grote glimlach op mijn gezicht in de vliegveldlounge. De dagen daarna sms’ten we aan één stuk door. Het was duidelijk dat we elkaar snel weer moesten ontmoeten. En wel direct na mijn thuiskomst. Zo kwam het dat we op zondagochtend om 10.00 uur weer bij elkaar waren voor een tweede afspraak. Een zeer aangename thuiskomst!”

Net pubers
“We zijn flink bezig met onze ontdekkingsreis en voelen ons soms net pubers. Heerlijk! We zijn al veel over elkaar te weten gekomen. Mooie dingen maar ook verdrietige dingen. De band is steeds sterker geworden” vertelt Jacquelina. Johan: “Nu, bijna vier maanden later, gaan we nog heerlijk verliefd met elkaar om. Als het maar enigszins kan, zijn we samen en doen we leuke dingen. Zo vierden we de jaarwisseling in Wenen; brachten we een romantisch weekend door in een kasteel in Limburg; hebben we het strand bezocht en staan we aan de vooravond van een weekje wintersport. Het voelt heerlijk om dit leven met Jacquelina te delen. Ze is de belangrijkste persoon in mijn leven!”

* De namen van Jacquelina en Johan zijn op verzoek van het stel gefingeerd.