Xeannette (46) en Kamiel (42)

Xeanette zat in het televisieprogramma ‘de 100 Singles’ en vertelde daarin dat ze een happy single was die wel openstond voor een relatie, maar niet wanhopig op zoek was. Haar vrienden wezen haar erop dat ze zich eigenlijk op geen enkele manier in een positie bracht waar ze in contact zou kunnen komen met een mogelijke partner. Dat kon ze niet ontkennen en zo meldde ze zich begin februari aan bij Parship. Een succesverhaal.i

Kamiel: “Ik was begin februari op wintersport en vond bij terugkomst een mailtje van Parship in mijn mailbox met een leuke aanbieding. Waarom niet, dacht ik, en ik meldde me aan en verzond meteen maar een paar ijsbrekers.” Xeanette: “Eén van die ijsbrekers was voor mij en ik reageerde snel.” De antwoorden gaven voldoende aanleiding voor verder mailcontact en uitwisseling van telefoonnummers. De volgende dag belden ze elkaar al en hingen meteen al een paar uur aan de telefoon. De vrijdag daarop werd de eerste date afgesproken, in een Amsterdamse kroeg.

Op schoot
Xeanette: “Kamiel zat keurig op een barkruk bij de ingang en ik struikelde bij binnenkomst over de drempel, waardoor ik vrijwel bij hem op schoot belandde. Een goede binnenkomer dus! Het werd een erg gezellige avond, met na de borrel ook nog een etentje, altijd een goed teken. De avond werd afgesloten met een vervolgafspraak. Een etentje bij Kamiel thuis.”

Goede match

Er werd al druk gesmsd en de spanning steeg. Alhoewel de vonken niet meteen oversloegen, werd toch al wel snel duidelijk dat dit een erg goede match was,ondanks het matchingspercentage van ‘maar’ 64%. Drie dates later sloeg de vonk echt over en bekenden ze elkaar dat ze verliefd waren geworden.

Op televisie
Xeanette: “Inmiddels zijn we een halfjaar verder en we wonen al min of meer samen! Op televisie hebben we onze liefde voor elkaar ook al openbaar gemaakt: Toen de redactie van ‘de 100 Singles’ erachter kwam dat de happy single Xeanette een relatie had, moest dat natuurlijk worden gefilmd.”

* Xeannette is manager. Kamiel en zij wonen allebei in Amsterdam.