Agnes (46) en Paul (49)

Agnes (46) zag een leuke man staan, maar dacht: “Die zal vast wel getrouwd zijn.” Gelukkig bleek het tegendeel waar te zijn. “Ik zag hem bellen, terwijl mijn mobiel rinkelde. Ik keek naar hem en hij naar mij. We lachten.” Een ingezonden verhaal van Paul (49) en Agnes.i

“Ik was wat sceptisch over ontmoetingen via het internet, maar om het geluk te helpen heb ik me toch ingeschreven bij Parship. Ik kreeg een berichtje van Agnes, en tot mijn grote verbazing ging zij verhuizen naar de stad waar ik net een aantal maanden woonde. We hebben toen zo snel mogelijk een eerste afspraak gemaakt en zijn samen koffie gaan drinken. We raakten snel in gesprek, en hebben gepraat over van alles. Later heb ik nog geholpen met haar boeken uit te pakken. Toen merkten we dat we van de zelfde muziekstukken en schrijvers houden. We kennen elkaar nu bijna vier maanden maar het voelt alsof we elkaar al veel langer kennen. Natuurlijk zijn er ook avonden dat we allebei in ons eigen huis zijn. Maar de avonden dat we elkaar niet zien, bellen we, want we missen elkaar dan behoorlijk”, vertelt Paul.


Nieuwe stad

Agnes: “Ik was al een poosje Parship-lid, en had niet zoveel matches. Ach, het zal wel aan mij gelegen hebben, dacht ik. Eigenlijk was ik de mannen behoorlijk zat. Want vaak voelde ik dat het om één ding ging. Opeens kreeg ik een mail dat er weer nieuwe kandidaten waren en daar stond Paul bij. Goh, dacht ik, dat is wel een hoge score en ik stuurde hem een berichtje. Ik schreef hem wat ik belangrijk vond in het leven. Dat kwam overeen met Paul. Na een paar keer heen-en-weer gemaild te hebben, vroeg ik waar hij woonde. Ik zou gaan verhuizen naar een nieuwe stad. Met de verwachting een leuk, nieuw leven met veel kunst en cultuur te gaan leiden. Bovendien zou ik dichter bij mijn kinderen komen wonen. Ik dacht, ik wil geen contact met een man waar ik elk weekend naar toe moet rijden. Maar laat hij nu net in de stad zijn gaan wonen waar ik naar toe verhuisde! Ik werd nieuwsgierig naar die man op de foto.”

Kop koffie

“Ik was nog aan het klussen in mijn huis toen er een groot evenement in de stad was. We spraken af daar naar toe te gaan voor een kop koffie. Op de plaats waar we hadden afgesproken, zag ik een man lopen waarvan ik dacht: leuke man, maar die zal vast al getrouwd zijn. Tot mijn mobiel ging. En hij was het dus wel! Ik zag hem bellen en we moesten lachen. Het was meteen gezellig en achter op zijn fiets bracht hij mij keurig naar het busstation. Een man met dezelfde opvoeding als ik, dezelfde smaak in muziek en boeken, en hij houdt ook van reizen. De steden en de landen. Op vele plekken op de aarde zijn we afzonderlijk van elkaar geweest. Alleen, of met eerdere partners; maar nu gaan we met elkaar. Het is ook leuk dat hij goed met mijn kinderen overweg kan. Paul heeft zelf geen kinderen. Mijn dochter studeert hetzelfde wat hij dertig jaar geleden studeerde. Tussen die twee was direct een lijn. Mijn zoon is militair en vond het heel leuk dat Paul ook graag hardloopt; ze hebben dan ook samen aan een sponsorloop meegedaan. Nu ben ik toch echt heel blij, dat ik lid ben geworden van Parship”, geniet Agnes.

Zo gewoon
Paul: “Binnenkort gaan we samen op vakantie en daar verheugen we ons erg op. Doordat een kennis ons vroeg of we onze vakantie zouden doorbrengen in een hotel in een badplaats, bedacht ik in eens hoe we op vakantie zouden gaan, en hoe we dat gingen invullen. Want daar hadden we het eigenlijk nog niet over gehad. Het is voor Agnes en mij ook zo logisch om een lijndienstvlucht te pakken en op de bonnefooi verder te trekken. Toen ik dat met Agnes besprak moest ze lachen, ja, inderdaad daar hebben we het nooit over gehad. Ook niet wat we wilden gaan bekijken en welke activiteiten we wilden gaan doen. Voor ons is dat vanzelfsprekend omdat we in heel veel dingen dezelfde interesses hebben. Het is zo gewoon en daardoor zo speciaal. Het blijkt ook dat we in een zelfde soort gezin zijn opgegroeid, dus heel veel dingen zijn dan al vanzelfsprekend. Het is heerlijk om te merken dat een relatie ook gewoon gaat. Zonder iets uit te spreken.”

* De namen zijn op verzoek van het stel gefingeerd.