profiel opstellen

Je dating profiel opstellen: 4 tips waardoor de matches binnenstromen

Parship Redactie

Cliché maar waar: een eerste indruk maak je maar één keer. Op datingsites is het hebben van een goed dating profiel dan ook een must om je kans op liefde te vergroten. Een goed profiel kun je als tool gebruiken om een perfecte match te vinden. In deze blog geven wij je daarom tips voor een succesvol dating profiel. Zo match je binnenkort met de persoon van je dromen!

Zo maak je jouw dating profiel succesvol

Of je nu al een hele tijd alleen bent of pas sinds kort op zoek bent naar een nieuwe vlam, het is belangrijk om een profiel te hebben dat uitstraalt wie jij echt bent, maar tegelijk ook opvalt. Dat doe je gemakkelijk met deze 4 tips. 

1. Vul je profieltekst zo creatief mogelijk in

Een profieltekst schrijven op een datingsite kan uitdagend zijn. En we willen de druk niet verhogen: maar het is het belangrijkste onderdeel van je profiel. Ga er dus even een keer goed voor zitten. 

En wat moet er dan in je profieltekst? Geef naast persoonlijke informatie zoals leeftijd, interesses en hobby’s ook wat weg over je karakter, verlangens en doelen. Op basis daarvan kunnen anderen je goed leren kennen. Daarnaast toont een goed gevuld profiel aan dat je klaar bent om een echte ​​verbinding aan te gaan. Maar let op: maak er geen droge opsomming van. Wees duidelijk en geef er ook je eigen creatieve draai aan. Een goede profieltekst schrijf je met humor en een knipoog hier en daar!

2. Wees eerlijk over wie je bent en wat je zoekt

Je wil toch het liefste matchen met iemand die jouw interesses, voorkeuren en wensen deelt of op zijn minst waardeert? Daarom is het belangrijk om eerlijk te zijn over wie je bent en wat je zoekt. Door de juiste informatie in je profiel te zetten, kun je ervoor zorgen dat je de aandacht krijgt van de persoon die het beste bij je past. Eerlijkheid is de beste manier om leuke matches te vinden en om veel meer plezier uit online daten te halen!

Bij Parship word je gekoppeld aan leden nadat je een persoonlijkheidsvragenlijst hebt ingevuld. Het aantal Matching punten laat zien hoe goed de match is. Door open en eerlijk te zijn heb je de beste kans om iemand te vinden die bij je past. Dus schroom niet om eerlijk te zijn over je voorkeuren in een partner en creëer een betrouwbaar profiel. Hoe eerlijker je bent op je datingprofiel, hoe beter je matches zijn, hoe meer kans op ware liefde!

3. Voeg de juiste foto’s toe

Wees niet bang om jezelf te laten zien op je dating profiel. Jij wil toch ook graag weten hoe de ander eruit ziet? Voeg dus foto’s toe die laten zien wie je bent en waarmee je kunt opvallen. Door ook beelden te plaatsen waarin je bijvoorbeeld sport of op vakantie bent, kun je laten zien wat je interesses zijn. Zo laat je je foto’s spreken! Dit zijn nog een paar tips voor de foto’s die je uitzoekt.

Recente foto’s

Gebruik alleen recente foto’s op je datingprofiel. Oude foto’s kunnen namelijk een verkeerde indruk geven over wie je bent. Met nieuwe foto’s krijgen andere singles een goed beeld van hoe je er op dit moment uitziet en hoef je niet bang te zijn voor afkeuring als jullie elkaar in het echt gaan zien.

Foto’s waar je alleen op staat

Zet over het algemeen foto’s op je profiel waar je alleen op staat. Een profiel met alleen maar foto’s van groepen mensen is verwarrend. Als andere singles niet precies weten wie je bent, is de kans groter dat ze niet met je zullen matchen. Ga dus met name voor foto’s waar je alleen op staat en zet jezelf in de spotlight!

Foto’s van top tot teen

Upload niet alleen foto’s van je gezicht, maar ook van je hele lichaam. Je gezicht laat emoties zien, terwijl je lichaamshouding zelfverzekerdheid en persoonlijkheid uitstraalt. Een combinatie van beide is dus perfect om een compleet plaatje mee te geven aan je potentiële match.

4. Houd je profiel up-to-date

Een goed dating profiel maken is één. Het bijhouden van je profiel is een tweede. Als je eenmaal een dating profiel hebt, is het belangrijk om deze te blijven updaten. Zie je de kans om een nieuwe foto, hobby of interesse toe te voegen? Doe dat dan! Alleen zo kunnen potentiële partners je goed leren kennen.

Benieuwd naar meer dating advies?

Met deze tips maak je een uniek en persoonlijk dating profiel. Met een goede mix van eerlijkheid, enthousiasme en een beetje creativiteit kun je je profiel zo opstellen dat het een goed beeld geeft van wie je bent. Wil je nog wat meer hulp bij online daten? Bekijk dan ook onze andere blogs over online dates, chatten met je match en voorbeelden van berichtjes.