Wij weten alles van liefde

Bestaat er een formule voor gelukkige relaties?  Wij denken van wel. Het Parship-Principe. Dit principe vertelt je met wie jij de beste kansen hebt op een gelukkige relatie. Zo helpen wij je om verliefd te worden. 

Hoe werkt onze matching eigenlijk?

Wil je een relatie die gewoon goed voelt? Perfect! Dit is precies het soort liefde dat wij wensen voor jou.

Zo gaat het: de persoonlijkheidsvragenlijst helpt je vooral jezelf te leren kennen op het vlak van relaties.

Onze matchingmethode: stap voor stap

Stap 1

Het begint met de Parship vragenlijst

Na registratie doorloop je onze vragenlijst en beantwoord je ongeveer 80 vragen. Jouw antwoorden helpen ons te begrijpen waar je naar op zoek bent als het gaat om liefde en wat jou echt gelukkig maakt in een relatie. Op basis hiervan stellen we je voor aan singles die goed bij je passen. Het aantal matchingpunten laat zien hoe goed de match is.

Stap 2

Wij matchen jou met de juiste singles

Onze matchingmethode zou niet compleet zijn zonder een beetje wiskunde. Ons algoritme – dat in totaal 136 regels heeft – stelt je leden voor met wie je een goede kans hebt op een gelukkige relatie. En wat betekent “geschikt” precies? Kort gezegd: de juiste balans tussen overeenkomsten en verschillen.

Stap 3

Nu kan je kiezen

We weten dat verliefd worden iets meer vereist. Je wilt waarschijnlijk bepalen hoe oud iemand mag zijn. Of hoe lang hij of zij moet zijn. Hiervoor bieden wij je tal van filtermogelijkheden. En nu rest er nog maar één ding: contact opnemen, een date regelen en kijken of er een vonk is.

Een gedegen en uitvoerig geteste basis

Ons Parship Principe® is gebaseerd op verschillende theorieën uit de psychologie en sociologie. We gebruiken begrippen uit de gedragstheorie, sociale psychologie, psychoanalyse en gestaltpsychologie. Klinkt ingewikkeld? Je hebt gelijk. Maar dat maakt niet uit. Omdat het ons helpt om jou verliefd te laten worden.

Onze matchingmethode identificeert jouw relatiepersoonlijkheid. Als je je aanmeldt, stellen we je ongeveer 80 vragen. Er zijn bijna 400 mogelijke antwoorden om uit te kiezen. En zo kunnen we in totaal 32 persoonlijkheidskenmerken bepalen die belangrijk zijn in een relatie: waarden, attitudes, gewoontes en interesses.

Jouw antwoorden op de vragen helpen ons niet alleen om jou te leren kennen, ze helpen je ook om jezelf te leren kennen. Want je moet eerst weten wie je bent voordat je de juiste partner kunt vinden. Wij maken een portret van jouw relatiepersoonlijkheid. Het laat je zien welk relatietype je bent.

Het draait allemaal om de juiste combinatie: je persoonlijkheid is het belangrijkste onderdeel en we geven dit het grootste gewicht bij het matchen met andere singles. Jouw interesses, hobby’s, voorkeuren en gewoonten zijn ook een factor.

De matching: zo helpen wij jou verliefd te worden

We willen niet dat je zomaar iemand vindt om verliefd op te worden: wij willen dat je de juiste persoon vindt om de rest van je leven mee te delen. 

Dit betekenen de Matching-punten

In het kort: de matchingpunten laten zien hoe goed je bij iemand zou passen. Het belangrijkste aspect is een evenwichtige mix van overeenkomsten en verschillen. Ons credo is: “Zoveel overeenkomsten als mogelijk, zo veel verschillen als nodig.” De schaal van de matchingpunten loopt van 60 tot 140. 100 is een goede waarde, zie je een profiel met zoveel punten, dan raden wij zeker aan contact op te nemen met die persoon. Maar wij raden ook aan om profielen met matchingspunten onder de 100 niet gelijk uit te sluiten. Misschien vind je andere overeenkomsten, een soortgelijk gevoel voor humor of andere details die je aandacht trekken. Aarzel dan niet, stuur een glimlach, een ijsbreker of een berichtje.

Jouw persoonlijke zoekresultaat verbaast je misschien erg – je leest dingen waar je nooit eerder aan hebt gedacht of je kunt jezelf er niet in vinden? Soms kan het lijken alsof je matchingsresultaat niet helemaal overeenkomt met het beeld dat je van jezelf hebt. Misschien wil je zelfs de Parship-test nog een keer doen om andere resultaten te krijgen.

Let op: ons matchingsproces en onze vragenlijst zijn gebaseerd op tientallen jaren onderzoek. We vragen je bewust de dingen die erin staan ​​op zo’n manier dat je niet weet waar je antwoord specifiek op gericht is. Bovendien zal een enkel antwoord niet één facet van jouw partnerschapspersoonlijkheid in een bepaalde richting sturen en zo de hele analyse beïnvloeden. Het matchingsresultaat is een complex resultaat van alle antwoorden en juist daardoor objectief. Als je de Parship-test toch wilt herhalen, neem dan hier contact op met onze klantenservice.

Wie heeft het bedacht?

Prof.dr. Hugo Schmale van de Universiteit van Hamburg is de expert achter ons matchingsproces: de uitvinder van het Parship-principe. Hij was een van de eerste wetenschappers die een test ontwikkelde om een ​​partner te vinden. Zijn idee: inzichten uit de psychologie en relatie-onderzoek gebruiken zodat er betere relaties ontstaan ​​en mensen elkaar vinden om samen gelukkig te worden.

Hoe ziet jouw relatiepersoonlijkheid eruit?

Ons team van experten

Eric Hegmann

Eric Hegmann (1966), maakt sinds 2006 deel uit van ons team van experts hierbij Parship. Als relatieadviseur en single coach heeft hij talloze boeken over daten en relaties gepubliceerd. Hij is gespecialiseerd in daten en relaties en heeft diepgaande kennis van integratieve relatietherapie, emotiegerichte relatietherapie en sekstherapie, relatietherapie volgens John Gottman en systemische seks- en relatietherapie. Hij is ook hoofdredacteur van het online magazine beziehungsweise van de Parship Group.

Markus Ernst

Markus Ernst werkt sinds 2007 als coach voor Parship en heeft uitgebreide kennis over de wensen en behoeften van singles die op zoek zijn naar een partner.

Behalve als coach in ons team van experts hier bij Parship, runt hij zijn eigen praktijk als relatietherapeut en psychologisch adviseur in Hamburg. Sinds 2014 is hij ook te zien als psychologie-expert op de Duitse versie van de hitshow Married at First Sight op SAT1.

Christiane Lénard

Christiane Lénard, hoofd van Wetenschappelijke Ontwikkeling en Matchmaking, is verantwoordelijk voor het onderzoek naar de kwaliteit en stabiliteit van relaties, evenals voor de ontwikkeling van de wetenschappelijke methode.

Ze studeerde psychologie en sociologie aan de universiteit van Bremen en werkt sinds 2009 bij Parship.

Mag. Caroline Erb

Mag. Caroline Erb  werkt sinds 2007 als gediplomeerd psycholoog voor Parship in Oostenrijk. Ze is ook de succesvolle auteur van verschillende vakpublicaties op het gebied van singles en relaties.

Ze begon haar carrière bij het Weense Instituut voor Toegepaste Dieptepsychologie (IFAT).

Mieke Mievis

Mieke Mievis is seksuologe en relatietherapeute met eigen praktijken in Ternat en Haacht (BE).

Sinds 2007 adviseert ze Parship-leden in België over relaties en het vinden van de juiste partner via adviezen op onze site. 

Universiteiten en partners