Een ideale match vinden? Dat is makkelijk met deze zoekcriteria en tips 

19.01.2024 Parship Redactie

Wanneer je je aanmeldt bij een datingsite hoop je natuurlijk de ideale match te vinden. Bij Parship zijn wij gespecialiseerd in het zorgvuldig matchen van profielen. Ondanks onze hulp, blijft het belangrijk om jouw zoekcriteria goed op te stellen. Als je extra tijd besteedt aan je zoekcriteria en account, krijg je automatisch meer geschikte partnervoorstellen. Zo ben je weer een stapje dichter bij het vinden van jouw perfecte match! 

Belangrijke criteria om op te letten bij het vinden van een match  

De één is bereid om een stukje te reizen, de ander vindt de ware liever in eigen stad. Daarom is het belangrijk om duidelijk aan te geven welke afstand jij bereid bent om te maken. Naast afstand kun je in de zoekcriteria aangeven waar je voorkeur naar uitgaat. Denk aan dingen als een kinderwens en religie. Maar ook gewoontes zoals roken en drinken. Doordat je deze criteria van tevoren instelt, is de kans kleiner dat je afknapt op je date wanneer diegene ineens een sigaret opsteekt.  

Onze tips voor het vinden van jouw ideale partner 

Heb je de belangrijke zoekcriteria ingesteld? Mooi. Dan kan je nu gericht op zoek naar de perfecte match. Of je nu net begint met online daten of al ervaren bent, het vinden van de juiste partner kan een uitdaging zijn. Met zoveel mogelijkheden en keuzes is het makkelijk om overweldigd te raken. Maar geen zorgen, wij helpen je. We delen tips en inzichten om je ideale match te vinden.  

1. Laat je niet leiden door de eerste indruk 

Op datingsites heb je vaak veel opties. De combinatie van zoekcriteria en onze vragenlijst zorgt ervoor dat je aanbod goed aansluit bij jouw wensen. Het invullen van de uitgebreide zoekcriteria bij Parship helpt je om een selectiever aanbod van potentiële partners te krijgen. Dus probeer altijd het profiel te lezen, zelfs als de foto je niet meteen aanspreekt. Wie weet is het een match op interesses of humor. Profielen bieden veel inzicht, dus kijk eens verder dan alleen een profielfoto en laat je verrassen. 

2. Neem de tijd voor het perfecte profiel 

Om leuke matches te vinden, is het belangrijk om écht even te gaan zitten voor het maken van je profiel. Dit is niet is wat je zomaar even tussendoor doet. Denk goed na over wat je over jezelf naar voren wil laten komen en wat je zoekt in potentiële matches. Wat voor partner wil je het liefst aantrekken? Een gouden tip is om een vriend of vriendin na afloop te laten kijken naar jouw profiel. Herkent hij of zij jou in je profiel? Missen er nog goede eigenschappen die je misschien zelf niet zo snel had bedacht? Laat ze hierin kritisch zijn, zij willen natuurlijk ook dat jij een succesvolle match vindt.  

3. Wijzig je profiel van tijd tot tijd 

Naast het laten checken van je profiel, is het ook belangrijk om af en toe je profiel aan te passen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je een nieuwe interesse hebt gekregen, een ander kapsel hebt genomen of gewoon dat je behoeftes voor een potentiële partner zijn veranderd. Zo verandert de perfecte match goed met jouw profiel mee. 

Een succesvolle match vinden met behulp van Parship 

Na het aanpassen van de zoekcriteria, krijg je een lijst met potentiële matches. Kijk rustig rond, markeer de favorieten en stuur contactverzoeken. Op deze manier is het vinden van een match makkelijk. Sta open voor nieuwe uitdagingen en laat je niet weerhouden om op iemand te reageren die al kinderen heeft, gescheiden is of een partner heeft verloren. Wie weet heeft deze persoon een mooi persoonlijk verhaal dat veel zegt over zijn of haar persoonlijkheid en verleden.   

Jouw antwoorden op de uitgebreide vragenlijst van Parship vormen de basis van jouw partnervoorstellen. Laat je verrassen door onze persoonlijkheidstest en het aanbod wat hieruit komt. Meld je gratis aan en ga aan de slag met jouw profiel en zoekcriteria. Een perfecte match vinden is nog nooit zo makkelijk geweest!