Wat zijn kenmerken van scammers of fraudeurs?

Net als jij is het merendeel van onze leden op zoek naar een partner die echt bij hen past. Helaas is er ook een kleine groep mensen die misbruik probeert te maken van de situatie en op financieel gewin uit is. Wij doen er alles aan om deze groep te weren van onze site. Het kan echter geen kwaad om zelf ook alert te zijn. Hieronder vind je een aantal standaard kenmerken van mannelijke of vrouwelijke fraudeurs:

Mannelijke scammers:

  • komen in veel gevallen uit Amerika of Groot-Brittannië, zijn weduwnaar en tussen de 40 en 60 jaar.
  • gebruiken heel snel lieve koosnaampjes en verklaren je de eeuwige liefde.
  • kunnen in een bericht heel erg wisselen van stemming. Op het ene moment zijn ze heel emotioneel en op het andere – moment heel kwaad. In het laatste geval volgt er vaak een lang excuus en eindigen ze met een dringend verzoek om geld over te maken.

Vrouwelijke scammers:

  • komen in veel gevallen uit Amerika, Groot-Brittannië of Oost Europa.
  • gebruiken vaak profielfoto’s van goede kwaliteit die ook van een professioneel model zouden kunnen zijn.
  • zijn jong, aantrekkelijk en vaak geïnteresseerd in oudere mannen.
  • zijn vaak overdreven enthousiast over jouw profiel en verheugen zich enorm op een snelle reactie.

Als je het gevoel krijgt dat er iets niet klopt aan een contact, confronteer diegene er dan mee en vraag een verklaring. Verbreek het contact als je de verklaring niet bevredigend vindt. Ook al ben je emotioneel, probeer de situatie in te schatten door enige afstand te nemen. Als je onzeker bent over dingen, vraag dan een vriend of vriendin om advies.

Uiteraard kun je ook altijd onze collega’s van de afdeling Klantenservice om advies vragen. Je kunt hen bereiken via het contactformulier aan de rechterzijde van deze pagina, of direct via e-mail op support@parship.nl.